"Farmen"-deltagarna skakades av förlossningdramat i kvällens avsnitt."Farmen"-deltagarna skakades av förlossningdramat i kvällens avsnitt.
"Farmen"-deltagarna skakades av förlossningdramat i kvällens avsnitt.
Till en början gick allt bra, men suggan började plötsligt att hugga efter en kulting.Till en början gick allt bra, men suggan började plötsligt att hugga efter en kulting.
Till en början gick allt bra, men suggan började plötsligt att hugga efter en kulting.
Hysteri utbröt när suggan började hugga efter en kulting.Hysteri utbröt när suggan började hugga efter en kulting.
Hysteri utbröt när suggan började hugga efter en kulting.
Det föddes dessutom en död kulting. Lina Ilar försökte göra mun mot mun-metoden, men den gick inte att rädda.Det föddes dessutom en död kulting. Lina Ilar försökte göra mun mot mun-metoden, men den gick inte att rädda.
Det föddes dessutom en död kulting. Lina Ilar försökte göra mun mot mun-metoden, men den gick inte att rädda.
När lugnet lagt sig tog farmarna in de svagaste griskultingarna i stugan för att mata dem med komjölk.När lugnet lagt sig tog farmarna in de svagaste griskultingarna i stugan för att mata dem med komjölk.
När lugnet lagt sig tog farmarna in de svagaste griskultingarna i stugan för att mata dem med komjölk.

Förlossningsdramat: "Den var död tyvärr"

Publicerad

Suggans förlossning blev traumatisk för "Farmen"-deltagarna.

En griskulting kom ut död, en annan högg hon efter.

– Jag började göra mun mot mun metoden och allting, säger Lina Ilar.

I kvällens avsnitt av TV4:s "Farmen" var det äntligen dags för de efterlängtade griskultingarna att se dagens ljus. Men lyckan över att förlossningen drog i gång byttes snabbt ut mot rädsla.

När en död kulting kom ut stod alla handfallna. Och när suggan plötsligt började hugga efter en annan kulting utbröt panik.

– Alla blev hysteriska och handlingsförlamade för man visste inte vad man skulle göra, om man bara skulle låta det hända eller om man skulle rycka in, sa Sofie Pettersson i programmet.

– Vi var så himla hjälplösa, vågar vi gå in och ta kultingen eller bör vi låta den vara? Nej, det var riktigt tufft faktiskt, inflikade Fredrik Rosenkvist.

 

 

LÄS MER: Lina Ilars bröstincident i "Farmen" visades aldrig

 

 

Lina Ilar: "Jag blev skendräktig"

Men Lina Ilar tog tag i situationen. Den döda grisen försökte hon väcka liv.

– Det blev 18 kultingar, men en kom ut död - så jag började göra mun mot mun-metoden och allting, försökte få i gång den, men den var död tyvärr, säger hon och fortsätter:

– Det var helt otroligt. Vi förlöste liksom grisar, och jag blev skendräktig.

 

 

LÄS MER: Se de 20 märkligaste stunderna i "Farmen" någonsin

 

 

När lugnet lagt sig tog farmarna in de svagaste griskultingarna i stugan för att mata dem med komjölk.

– När man håller en liten griskulting så där är det klart att man mjuknar. Man blir lite blödig, man blir som en fadersgestalt, sa Morgan Lindström i programmet.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag