Förklaringen bakom Luuks inhopp

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kristian Luuk går iväg...
Foto: SVT
...och lämnar Fredrik Lindström ensam som programledare
Foto: SVT

I kvällens ”På spåret” gör Fredrik Lindström ett oväntat inhopp som programledare.

När Kristian Luuk plötsligt ställer sig upp för att spela klarinett istället, får domarkollegan ta över.

– Det tyckte jag han klarade med bravur, säger producenten Tobias Björling.

Kristian Luuk har precis redogjort för ställningen i tävlingen, när han plötsligt ställer sig upp med en klarinett i handen:

– Det är dags för musikfråga från Gällivare, och jag ska hör och häpna vara med på musikfrågan och spela klarinett, såg jag går dit bort nu, och du får påannonsera frågan, säger han till Fredrik Lindström som tar över.

Under tiden ansluter sig Kristian Luuk till Moneybrother och Augustifamiljen som ska framföra låten ”Sexton ton”:

– Det gör han för att Stefan Sporsén (kapellmästaren) ville ha en klarinett med i arrangemanget, och Kristian spelar ju klarinett. Det är en ren arr-fråga från Stefans sida.

Hade det inte varit lättare att ta in en klarinettspelare som inte dessutom ska leda programmet?

– Fredrik fick ta både påannonsen och avannonsen. Det tyckte jag att han klarade med bravur. Så det var ett ringa problem, fortsätter Tobias Björling.

– Nej, det var ingen issue. Däremot fick Kristian vara med på musikrepetitionen som var tidigare på dagen. Men det var inga problem och Fredrik satte den där påan på första tagningen.

Vad tyckte Kristian om att få uppträda?

– Jag tror han blev smickrad över att få frågan att spela med Augustifamiljen. Från Stefans sida handlar det ju inte om bara en rolig grej, utan han vill ju få in en klarinett.


LÄS MER: Pinsamma tystnaden efter Kristian Luuks skämt


Kristian Luuk har tidigare uppträtt med klarinett i scenshowen ”Bröderna Luuk” som han gjorde tillsammans med sin bror Martin Luuk. Han ska även ha spelat vid ett tillfälle under en tidigare ”På spåret”-säsong.

Luuk får applåder

Efter kvällens framträdande, svarar publiken med applåder, medan programledaren återvänder till sin plats.

– Välkommen tillbaka Kristian, säger Fredrik Lindström medan han avrundar kvällens programledaruppdrag.

Därefter fortsätter Kristian Luuk att leda programmet genom att vända sig till Bea Uusma och Kristoffer Appelquist i dressinen, precis som att inget hade hänt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.