Natacha Peyre har fått sin identitet stulen på internet. Foto: Jonas Lemberg
Natacha Peyre har fått sin identitet stulen på internet. Foto: Jonas Lemberg

Förhållandet med Dhani skulle förstöras

Publicerad
Uppdaterad
Dokusåpastjärnan Natacha Peyre, 22, är en av många kändisar som fått sina identiteter stulna på internet. Nyligen försökte en person krossa hennes förhållande med A-Teens-sångaren Dhani Lennevald genom att utge sig för att vara Natacha i en tidningsintervju.
- Det är jävligt jobbigt. Folk kan visst göra hur de vill, säger Natacha Peyre till Expressen.
Natacha Peyre, känd från dokusåpan Paradise Hotel, är en av alla kändisar som fått sina namn och identiteter stulna på internet.

Fortfarande tillsammans

För ett par veckor sedan såg hon sig själv på framsidan av en känd tidning med rubriken ”Natacha Peyre: Jag och Dhani har gjort slut”.
– Jag fick en chock när jag såg det, berättar Natacha Peyre.
För problemet var att hon och hennes pojkvän Dhani Lennevald fortfarande var tillsammans. Ingen som helst sanning låg i uttalandet. Förklaringen: En falsk Natacha Peyre hade gjort en intervju i hennes namn. Syftet: Att förstöra hennes förhållande med den kände pojkvännen.
– Jag fattade ingenting, jag hade ju aldrig sagt det där. Det stämde verkligen inte alls, berättar Natacha Peyre, som när hon upptäckte bluffen omedelbart ringde upp journalisten. – När jag ringde upp så fick jag till svar ”Men vad pratar du om, du sa ju det här till mig”. Då förstod jag att nån annan hade gjort intervjun i mitt namn.
Och mycket riktigt. En falsk Natacha Peyre hade låtit sig intervjuas av tidningen. Journalisten hade fått kontakt med ”Natacha” på Facebook.
– Det var väldigt jobbigt. Folk kan visst göra hur de vill i mitt namn och jag vet att det finnas falska Natacha på My Space också.
– De vill väl jävlas, säger Natacha Peyre.

”Väldigt irriterad”

Vad sa din pojkvän Dhani?
– Han blev jätteirriterad och tyckte att det var helt sjukt, berättar Natacha som efter upptäckten valde att inte polisanmäla, men däremot skrev till Facebook och fick bort bedragaren från sidan. Representanter från Facebook.com och Myspace.com har inte gått att nå.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag