Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Före detta barnstjärna död i skjutning – blev 22

Senaste nyheterna med Expressen TV
Jonshel Alexander har dött i en skjutning. Hon var 22 år.
Foto: Imdb
Filmen "Beasts of the Southern Wild" från 2012 nominerades till fyra Oscar, däribland årets bästa film.
Foto: Imdb

Jonshel Alexander, som hade en roll i Oscarsnominerade filmen ”Beasts of the Southern Wild”, har dött i en skjutning, rapporterar Hollywood Reporter.

Hon blev 22 år.

Jonshel Alexander, 22, och en man sköts i ett fordon i New Orleans i helgen. Mannen överlevde men Alexander dödförklarades på platsen. Ingen har gripits för skjutningen.

Jonshel Alexander var tolv år gammal när hon gestaltade rollkaraktären Joy Strong i filmen ”Beasts of the Southern Wild” som släpptes 2012. Filmen rosades av kritikerna och fick stora jurypriset på Sundancefestivalen. På Oscarsgalan nominerades ”Beasts of the Southern Wild” i kategorierna årets bästa film, regissör, manus efter förlaga och kvinnliga skådespelare men vann ingen av dem.

Regissören: ”Vilken utstrålning hon hade”

Det blev Jonshel Alexanders enda filmroll. Filmens regissör Benh Zeitlin kallar Alexander en ”fullständigt unik och oförglömlig urkraft till människa”.

– Jonshel var inspirationen bakom hennes rollkaraktär i filmen, hon skrev många av replikerna och karaktären färgades starkt av hur Jonshel var. Hon hette Joy Strong i filmen, något som kändes som en passande beskrivning på Jonshel. Vilken utstrålning hon hade, säger Zeitlin som varit i kontakt med Alexanders familj efter dödsbudet.

Här är onsdagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.