Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fördelar och nackdelar med tv- och datorspel

Fördelar

* Det har positiva effekter på reaktionstid och spatiala förmågor, det vill säga rumsuppfattning och förmågan att hantera former och mönster.
* Under de senaste decennierna har man kunnat märka en ökning av intelligensen mätt med intelligenstest. En del forskare påstår att detta har ett samband med barns ökade tv- och datorspelande.
* Många lär sig engelska naturligt eftersom de flesta spelen är på engelska och för att man kan spela mot människor över hela världen.

Nackdelar

* För mycket spelande kan bli ett problem. Om du misstänker att du eller en närstående är i riskzonen kan du söka dig till Folkhälsoinstitutets nationella stödlinje, stodlinjen.se, eller ringa: 020-819100.
* Att datorspel skulle ha negativa effekter som ökad aggressivitet eller övervikt har ännu inte bevisas. Däremot kan våldsspelen verka inspirerande för personer som redan är intresserade av att utöva våld.
* Våldsamma tv-spel stressar kroppen och hjärtat. Stresssystemen fortsätter till och med att vara påslagna under sömn, visar en ny svensk studie.
Källa: Medierådet och Karolinska institutet
Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!