Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förändringen i “Simpsons” – vita skådespelare byts ut

Harry Shearer har spelat in rösten till Dr Hibbert i 30 år, men nu ersätts han av Kevin Michael Richardson.
Foto: RICHARD YOUNG/REX SHUTTERSTOCK

Vita röstskådespelare slutar göra röster åt svarta karaktärer i serier i allt större utsträckning.

I ”The Simpson” kommer Harry Shearer, som är vit, inte längre spela rösten till den svarta karaktären Dr Hibbert, skriver New York Post. 

Den amerikanska tecknade serien ”The Simpson” satsar på att inte längre ha vita skådespelare som röstsätter svarta karaktärer. 

Det meddelade de redan för sju månader sedan. 

Nu är Harry Shearer nästa person att bytas ut som röstskådespelare i serien. Harry Shearer, som är vit, har tidigare spelat in rösten till karaktären Springfields mest framstående läkare, Dr Hibbert, som är svart. 

Läkaren Julius Hibbert i ”Simpsons”.

I stället blir det röstskådespelaren Kevin Michael Richardson som tar över som rösten till Hibbert.  

Harry Shearer har varit rösten till Springfield-läkaren sedan 1990. Han gör också rösterna till bland andra Ned Flanders och rektor Skinner något han enligt Fox kommer att fortsätta med, skriver New York Post.

I förra året slutade Hank Azaria göra rösten till indiska karaktären Apu.

Hank Azaria slutade röstsätta Apu i förra året.
Foto: FAME PICTURES / STELLA PICTURES JUAN RICO

Flera röstskådespelare byts ut

Men det är inte bara ”The Simpson” som börjat göra förändringar när det kommer till sina röstskådespelare de senaste månaderna. 

I kölvattnet av Black Lives Matter sommaren 2020 meddelade ”Family guy” skådespelaren Mike Henry, som är vit, att han inte längre röstsätter karaktären Cleveland. Rollen togs över av Arif Zahi. 

I Netflixserien  ”Big mouth” hoppade Jenny Slate av som röst till Missy, ett jobb som togs över av Ayo Edebiri och i Apple TV+ serien ”Central Park” har rösten till karaktären Molly, som tidigare spelades av Kristen Bell, tagits över av Emmy Raver-Lampman. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.