Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Föräldrarnas sorg efter Alsing: ”Går inte förstå”

Adam Alsing blev 51 år gammal.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Programledaren hade en väldigt nära relation till sina föräldrar – och familjens stuga i Värmland.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Adam Alsing så som många hörde honom - via radion.
Foto: SVEN LINDWALL

I april har det gått ett år sedan Adam Alsing insjuknade och dog i covid-19.

Ett år av sorg för föräldrarna Ulla-Lena och Rolf Alsing.

De hade en mycket nära relation med sin son.

– Jag kan inte börja prata, för jag bara gråter då, säger Ulla-Lena till Nya Wermlands-Tidningen, deras första intervju sedan Adam Alsing dog.

Det var i april 2020 som den folkkäre programledaren Adam Alsing insjuknade i covid-19. Efter drygt två veckor hemma blev Adam Alsing flyttad till Södersjukhuset i Stockholm där han placerades i en respirator.

En vecka senare var Adam Alsing, 51, utan några bekräftade underliggande sjukdomar, död. Och plötsligt blev det tydligt för många svenskar att vem som helst kan drabbas, gammal som ung.

För Nya Wermlands-Tidningen berättar nu föräldrarna Ulla-Lena och Rolf Alsing, båda 72, för första gången om det första året utan Adam Alsing – och såret som aldrig kommer att läka.

– Jag kommer aldrig någonsin att fatta att jag aldrig kommer att få träffa den här pôjken något mer. Det går inte att förstå. Förrän vi kommer till andra sidan, då får vi träffa honom igen, säger Ulla-Lena Alsing till tidningen.

Adam Alsing och programledarkollegan Carina Berg.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Tony Rickardsson, Adam Alsing och Marko Lehtosalo i ”Top gear”. Adam Alsing och ”Markoolio” var väldigt goda vänner.
Foto: LINUS HALLSÉNIUS / KANAL 5/DPLAY

Kallades ”världens bästa mamma” av Adam Alsing

Föräldrarna träffade Adam Alsing för sista gången i samband med Ulla-Lenas 71-årsdag i mitten av januari 2020. Adam dog drygt tre månader senare, den 15 april. Däremellan hade familjen ”den absolut bästa, bästa, bästa kontakten” som Ulla-Lena själv beskriver det. För det var sådan föräldrarna, barnen och barnbarnens relation var: Den allra, allra bästa.

– Jag kan inte börja prata, för jag bara gråter då. Han var den bästa. Jag minns honom bara med glädje och kärlek. Han hade allt. God, omtänksam, inspirerande, rolig och generös. Vi saknar honom så oändligt, oändligt mycket, säger Ulla-Lena Alsing till Nya Wermlands-Tidningen.

Ja, Adam Alsing hade en nära relation till Ulla-Lena och Rolf.

De fick Adam i väldigt ung ålder, 19 respektive 20 år, och han beskrivs som ”ett riktigt kärleksbarn” av de båda föräldrarna.

Adam Alsing själv har själv kallat sin mamma för ”världens bästa” – utan konkurrens.

”Jag har sett flera inlägg från folk som hyllar sina mammor som ’världens bästa’ och det bekymrar mig. Visst, era mammor kan vara bra eller t o m fantastiska, men världens bästa mamma finns det bara en av. Hon på bilden. Ulla-Lena”, skrev programledaren i ett inlägg på Instagram på mors dag 2017.

Adam Alsing så som många hörde honom - via radion.
Foto: SVEN LINDWALL

Första sommaren utan Adam Alsing

Sedan 1960-talet har familjen tillbringat somrarna vid en stuga intill en sjö i Värmland.

Enligt föräldrarna var den platsen ett andningshål för Adam Alsing som större delen av året syntes i tv, gick på röda mattor, ledde galor och ständigt var i rampljuset eller framför allt etern. Eller ägnade sig åt ”scener och glamour”, som pappa Rolf uttrycker det. I Värmland väntade fiske och skogspromenader. Varje år längtade programledaren dit, ”för att hämta kraft”, enligt Ulla-Lena och Rolf Alsing.

https://www.instagram.com/p/ByvhzsjiT-w/

Men i somras var inte Adam Alsing med vid stugan.

Ulla-Lena Alsing berättar om sommarmånader av tomhet, där hon ibland önskade att det skulle regna när solen lyste. Just för att känna att sonen inte missar något.

I år väntar ännu en sommar utan Adam Alsing.

– Man pratar om att sorgen har olika skeenden. Att det första är förnekelse, sedan är det ilska och så vidare. Det jävliga är ju att vi har ingen att vara förbannad på, säger Rolf Alsing till Nya Wermlands-Tidningen.

Expressen har varit i kontakt med Rolf Alsing som inte vill kommentera ytterligare.

Här får Adam Alsing hederspriset – pappa Rolfs fina ord i tv

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.