Peter Forsberg fortsätter dominera i "Mästarnas mästare". Foto: SVTPeter Forsberg fortsätter dominera i "Mästarnas mästare". Foto: SVT
Peter Forsberg fortsätter dominera i "Mästarnas mästare". Foto: SVT
Peter Forsberg klarade av att simma 29,5 meter under vattnet. Foto: SVTPeter Forsberg klarade av att simma 29,5 meter under vattnet. Foto: SVT
Peter Forsberg klarade av att simma 29,5 meter under vattnet.  Foto: SVT

Foppas nya succé – hyllades efter segern

Publicerad

Peter "Foppa" Forsberg krossade sina motståndare i kvällens "Mästarnas mästare".

Efter vinsterna hyllades han av programledaren Micke Leijnegard.

– En förkrossande totalseger, sa han i programmet.

Kvällens avsnitt av SVT:s "Mästarnas mästare" började i succé för Peter "Foppa" Forsberg - och slutade i en totalseger med skyhöga poäng.

Hockeyspelaren briljerade i alla grenar vars tema i detta avsnitt var fysik. Han tog hem två av de tre tävlingarna.

Men Foppa började inte direkt i uppförsbacke. Efter resultatet från föregående vecka stod han som etta tillsammans med Caroline Ek.

– Det kändes jättebra att stå högst på tavlan, dock var det ju delad ledning. Men självklart var det en skön känsla och jag ska försöka stå så varje morgon, sa han i programmet.

Peter Forsbergs resultat i undervattningssimning fick programledaren Micke Leijnegard att tappa hakan.

 

 

LÄS MER: LISTA: Alla snackisar i "Mästarnas mästare"

 

 

Peter Forsberg: "Skön känsla"

Tävlingen gick ut på att deltagarna skulle dyka ned i havet och simma så långt de kunde under vattnet utan några hjälpmedel.

- Ja, Peter Forsberg, grattis till segern i undervattenssimningen. 29,5 meter, imponerande. Den här segern innebär då också att du vinner en förkrossande totalseger efter två veckor, sa han i programmet.

Och Peter Forsberg själv var mycket nöjd med sin insats.

– Självklart var det ju en skön känsla när man tittar bakåt och ser alla huvuden som tittar upp, sa han efter segern.

 

 

LÄS MER: Foppas ultimatum på SVT innan "Mästarnas mästare"

 

 

Någon som däremot hade det svårt under tävlingen var bordstennisspelaren Jörgen Persson. När han skulle dyka visade sig en oväntad rädsla för vatten.

Men då ryckte Peter Forsberg och de andra idrottsmännen in som stöd.

– Det var schyst, det kändes skönt att de peppade mig, det underlättade verkligen. Det kändes som att alla kunde det utom jag, det var ingen som hade riktigt samma fobi som jag, säger Jörgen Persson till Expressen.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag