Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Foppas familjeändring – efter livshotande skadan: ”Går inte”

Peter ”Foppa” Forsberg var olycksförföljd under sin karriär och drabbades av många skador.Foto: Kanal 5.
Peter ”Foppa” Forsberg berättar om en skada som ändrade livet.Foto: Kanal 5.
Peter ”Foppa” Forsberg i ”Superstars”.Foto: Kanal 5.

Som en av världens bästa hockeyspelare var Peter Forsberg olycksförföljd under karriären, med omfattande skadeproblem.

När han var som mest framgångsrik var han nära att dö av en sprucken mjälte – och i dag kan ikonen inte ens åka skridskor med sina barn.

– Jag hade 1,7 liter blod som var lite löst, lite härsan tvärsan. Sen var det bara direkt så fort som möjligt in och operera, berättar Peter Forsberg i ”Superstars”.

Peter Forsberg är en av världens bästa hockeyspelare genom tiderna – men den svenska legendarens karriär var inte utan problem.

Under en stor del av hans framgångsperiod kämpade ”Foppa” med skador både i fötterna och i kroppen.

2001 hade Forsberg skadat sig i en match, och tvingades söka sjukhusvård.

– Jag kände att det är någonting fel i kroppen. När jag gick in på sjukan kommer jag ihåg att jag tänkte. ”Äh, det kanske inte är så farligt, det är bara att åka hem”, men tränaren sa att nu gör vi det här. Han sa att det värsta som kan hända är att du har sprucken mjälte, berättar Peter Forsberg i Kanal 5:s ”Superstars”.

Peter Forsbergs nära-döden-upplevelse

Tränarens värsta farhågor visade sig stämma – och Forsberg var nära döden.

– När jag skulle göra en MRI så kände jag att det var superfel. Jag hade 1,7 liter blod som var lite löst, lite härsan tvärsan. Sen var det bara direkt så fort som möjligt in och operera. Får man ingen hjälp så är det slut, säger hockeyspelaren i ”Superstars”.

Från 2003 fram till slutet av hans karriär 2011 hade Peter Forsberg stora problem med sin ena fot, och han gjorde allt han kunde för att fortsätta spela hockey och åka skridskor – men till slut gick det inte längre.

I dag kan Peter Forsberg inte åka skridskor överhuvudtaget, inte ens för att åka med sina barn.

– Jag kan inte åka skridskor fortfarande, det går inte. Jag skulle vilja åka med kidsen eller spela lite roligt i alla fall, säger Peter Forsberg i Kanal 5-programmet.

”Superstars” sänds tisdagar 21.00 i Kanal 5 och Dplay.

Expressen har sökt Peter Forsberg, som avböjer att kommentera.

Foppa om familjetankarna: ”Jag vill inte ta några risker”:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.