Dave Groh. Foto: CLEMENS BILAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNDave Groh. Foto: CLEMENS BILAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Dave Groh. Foto: CLEMENS BILAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Dave Grohl bröt benet vid senaste konserten. Foto: ANDREAS CARLSSON/ROCKFOTO / ROCKFOTO BILDBYRÅ ABDave Grohl bröt benet vid senaste konserten. Foto: ANDREAS CARLSSON/ROCKFOTO / ROCKFOTO BILDBYRÅ AB
Dave Grohl bröt benet vid senaste konserten. Foto: ANDREAS CARLSSON/ROCKFOTO / ROCKFOTO BILDBYRÅ AB
Foo Fighters uppträder på Vasaeatern i Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGRENFoo Fighters uppträder på Vasaeatern i Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Foo Fighters uppträder på Vasaeatern i  Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

Foo Fighters klara för konsert i Sverige

Publicerad

Förra gången bröt sångaren Dave Grohl benet.

Trots det så återvänder Foo Fighters nu till Ullevi i Göteborg.

Den femte juni spelar bandet på arenan igen.

Foo Fighters återvänder till Sverige och Ullevi.

Den femte juni spelar det populära bandet på den stora arenan i Göteborg.

Förra gången bandet spelade på Ullevi var i juni 2015, men då gick det inte som de hade tänkt sig. Två låtar in ramlade Dave Grohl av scenen och bröt sitt ben. Artisten fördes bakom scenen och återvände sedan till konserten där han underhöll publiken i över två timmar med ett gipsat ben.

Biljetterna till Foo Fighters släpps 27 oktober

I "Skavlan" i september i år så återförenades Dave Grohl med sin svenska läkare.

– De ville ta mig till sjukhuset men jag sa "nej, nej, jag ska fortsätta spela". Då sa någon "men vi måste hålla din vrist stilla". Då sa jag "ja då får du fan komma upp på scen och hålla min vrist när jag spelar". Kanske tio-femton minuter senare bär de upp mig och mitt ben sticker fram så här. De sätter mig i i en stol och någon var tvungen att sitta där och hålla min vrist. Och så spelade vi i ytterligare två och en halv timme, berättade Dave Grohl i "Skavlan".

Biljetterna till Foo Fighters släpps den 27 oktober klockan 09.00.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag