Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Folkkära artisten tackar nej till Allsången – efter konflikt

Det folkkära bandet "Svenne Rubins" sångare tackar nej till "Allsång på Skansen" efter bråk om kepsen.

Sven Rubin får inte visa det amerikanska snusmärket på kepsen. 

– Han får självklart ha på sig mössan men då måste vi täcka varumärket på den, säger SVT:s projektledare Per Rådelius. 

I veckans "Allsång på skansen" skulle sångaren Sven Rubin från folkkära bandet "Svenne Rubins" vara med. Men artisten tackade nej då han inte fick visa märket på sin keps. 

Sven Rubin skulle vara med och sjunga en allsång i publiken tillsammans med Sanna Nielsen, de skulles sjunga "Svenne Rubins" låt "En gammal Amazon". Sven Rubin har ofta sin keps från det amerikanska snusmärket "Skoal". Men om han ska vara med under sändningen skulle han vara tvungen att täcka över varumärket, då det är emot SVT.s regler att göra reklam i tv. 

"Täcka varumärket"

– Han får självklart ha på sig mössan men då måste vi täcka varumärket på den. Dels för att det är ett varumärke och för att det är ett tobaksmärke, säger SVT.s projektledare Per Rådelsius. 


LÄS MER: Sanna Nielsens miss i allsången 


Under måndagen avslöjade Sven Rubin på "Svenne Rubins" Facebook-sida att sångaren inte kommer medverka i tv-programmet. 

https://www.facebook.com/204052592950875/photos/a.551359448220186.1073741825.204052592950875/1537468812942573/?type=3&theater

"Kolla in Allsång på Skansen i morgon kväll! En av allsångerna är - En gammal Amazon. Men Svenne är inte med och sjunger ,Det är helt enkelt så här: Utan kepsen är inte Svenne Svenne!", skriver bandet på sin Facebook-sida. 


LÄS MER: Sanna Nielsen pressas av fansen på svar om framtiden 


Sven Rubin har haft kepsen i tv förut

Artisten har haft på sig kepsen flera gånger förut i tv. Men reglerna har ändrats sedan några år sedan. 

"Kepsen har ju varit med i SVT massor av gånger under årens lopp, senast för ett par år sedan i Sommarkväll från Göteborg.", skriver bandet i inlägget. 

Det folkkära bandet "Svenne Rubins" sångare tackar nej till "Allsång på Skansen" efter bråk om kepsen.
Foto: Pressbild

– Även om snusmärket är amerikanskt och inte säljs i vår dagligvaruhandel går det ändå att få tag på, säger Per Rådelius. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.