Flyktingmiljonärens bolag försatt i konkurs

Tv-profilen och flyktingmiljonären Leif-Ivan Karlsson har försatt ett av sina bolag i konkurs.
Detta för att han vill göra sig av med den befintliga personalen.
Leif Ivan
Foto: / FOTO: TV3

Tv-profilen och flyktingmiljonären Leif-Ivan Karlsson har försatt ett av sina bolag i konkurs.

Detta för att han vill göra sig av med den befintliga personalen.

– Problemet var personalen som följde med bolaget. Ingen av den befintliga personalen skulle få anställning av varken mig eller av ett rekryteringsbolag, säger Leif-Ivan Karlsson.

Det var i juni förra året som tv-profilen och flyktingmiljonären Leif-Ivan Karlsson köpte fartyget M/S Birger Jarl vid Stadsgårdskajen i Stockholm.

Men nu har Leif-Ivan Karlsson valt att försätta driftsbolaget som sköter fartygets restaurangverksamhet i konkurs, något han ansökte om den 13 februari i år, något som Stockholm Direkt var först att rapportera om.

Anledningen är att han vill bli av med personalen som följde med bolaget när han köpte det. Karlsson menar att de inte är arbetsvilliga.

– Problemet var personalen som följde med bolaget. Ingen av den befintliga personalen skulle få anställning av varken mig eller av ett rekryteringsbolag.

Under tiden sedan Leif-Ivan Karlsson köpte fartyget och dess verksamhet, så har han upplevt problem med personalen, som har varit sjukskrivna och inte orkat med hans tempo.

– Personalen som var med kostade pengar men kunde inte göra det jobb de var där för. Vi hade två kockar som var sjukskrivna hela tiden, så jag fick hyra in dubbel personal.


LÄS MER: Leif-Ivan Karlsson om lyckan över barnbarnet


Leif-Ivan Karlsson tvingas ta pengar från andra företag


Leif-Ivan Karlsson säger att det inte fanns något hopp om att få båten att gå med vinst, och att han tvingats skjuta till pengar från andra företag för att få det att gå runt.

– Jag har fått skjuta till nära fyra miljoner kronor från andra bolag, säger Leif-Ivan Karlsson.


LÄS MER: Tv-profilen tvingas ändra livet – rädd att dö


Eftersom Karlsson upplevde att han inte kunde få bukt med personalproblemet, så tog han hjälp av en jurist för att kunna försätta driftsbolaget i strategisk konkurs.

Nu ska han i stället bara använda sig av rekryteringsbolag för att få personal till det nya driftsbolaget som kommer ta över verksamheten på fartyget.

Expressen har tidigare granskat Leif-Ivan Karlsson för hans flyktingförläggningar, som han tjänar miljoner på. Medan han själv bor i en stor lyxvilla sov sju personer i rum på 20 kvadratmeter på hans förläggningar.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.