Tv-profilen och flyktingmiljonären Leif-Ivan Karlsson har försatt ett av sina bolag i konkurs.Tv-profilen och flyktingmiljonären Leif-Ivan Karlsson har försatt ett av sina bolag i konkurs.
Tv-profilen och flyktingmiljonären Leif-Ivan Karlsson har försatt ett av sina bolag i konkurs.
Detta för att han vill göra sig av med den befintliga personalen.Detta för att han vill göra sig av med den befintliga personalen.
Detta för att han vill göra sig av med den befintliga personalen.
Leif Ivan Foto: / FOTO: TV3Leif Ivan Foto: / FOTO: TV3
Leif Ivan  Foto: / FOTO: TV3

Flyktingmiljonärens bolag försatt i konkurs

Publicerad

Tv-profilen och flyktingmiljonären Leif-Ivan Karlsson har försatt ett av sina bolag i konkurs.

Detta för att han vill göra sig av med den befintliga personalen.

– Problemet var personalen som följde med bolaget. Ingen av den befintliga personalen skulle få anställning av varken mig eller av ett rekryteringsbolag, säger Leif-Ivan Karlsson.

Det var i juni förra året som tv-profilen och flyktingmiljonären Leif-Ivan Karlsson köpte fartyget M/S Birger Jarl vid Stadsgårdskajen i Stockholm.

Men nu har Leif-Ivan Karlsson valt att försätta driftsbolaget som sköter fartygets restaurangverksamhet i konkurs, något han ansökte om den 13 februari i år, något som Stockholm Direkt var först att rapportera om.

Anledningen är att han vill bli av med personalen som följde med bolaget när han köpte det. Karlsson menar att de inte är arbetsvilliga.

– Problemet var personalen som följde med bolaget. Ingen av den befintliga personalen skulle få anställning av varken mig eller av ett rekryteringsbolag.

Under tiden sedan Leif-Ivan Karlsson köpte fartyget och dess verksamhet, så har han upplevt problem med personalen, som har varit sjukskrivna och inte orkat med hans tempo.

– Personalen som var med kostade pengar men kunde inte göra det jobb de var där för. Vi hade två kockar som var sjukskrivna hela tiden, så jag fick hyra in dubbel personal.

 

LÄS MER: Leif-Ivan Karlsson om lyckan över barnbarnet

 

Leif-Ivan Karlsson tvingas ta pengar från andra företag

 

Leif-Ivan Karlsson säger att det inte fanns något hopp om att få båten att gå med vinst, och att han tvingats skjuta till pengar från andra företag för att få det att gå runt.

– Jag har fått skjuta till nära fyra miljoner kronor från andra bolag, säger Leif-Ivan Karlsson.

 

LÄS MER: Tv-profilen tvingas ändra livet – rädd att dö

 

Eftersom Karlsson upplevde att han inte kunde få bukt med personalproblemet, så tog han hjälp av en jurist för att kunna försätta driftsbolaget i strategisk konkurs.

Nu ska han i stället bara använda sig av rekryteringsbolag för att få personal till det nya driftsbolaget som kommer ta över verksamheten på fartyget.

Expressen har tidigare granskat Leif-Ivan Karlsson för hans flyktingförläggningar, som han tjänar miljoner på. Medan han själv bor i en stor lyxvilla sov sju personer i rum på 20 kvadratmeter på hans förläggningar.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag