Gustaf Norén berättar om tiden efter "Breaking News"-intervjun. Foto: YoutubeGustaf Norén berättar om tiden efter "Breaking News"-intervjun. Foto: Youtube
Gustaf Norén berättar om tiden efter "Breaking News"-intervjun. Foto: Youtube
Foto: Anna-Karin NilssonFoto: Anna-Karin Nilsson
 Foto: Anna-Karin Nilsson

Flydde ut i vildmarken:
"Kände mig död"

Publicerad

"Breaking news"-intervjun med Gustaf Norén blev häftigt omdebatterad.

I ett nytt Youtubeklipp möter artisten Filip och Fredrik igen – där berättar han om tiden efter den omtalade intervjun.

– På riktigt så kände jag mig död. Exakt död, säger Norén om tiden då han bodde i ett tält i Norrland.

Det var i juni i år som Gustaf Norén medverkade i Filip Hammar och Fredrik Wikingssons program "Breaking news".

Intervjun kom direkt efter att Noréns avhopp från Mando Diao tillkännagivits.

Det blev en stor uppståndelse efter att intervjun sänts, och Jessica Almenäs var starkt kritisk mot att Kanal 5 valde att sända den. TV4-profilen kallade den över gränsen.

 

LÄS MER: Därför lämnar Gustaf Norén Mando Diao

 

I ett nytt klipp på musikprojektet State of Sounds Youtubekanal möter Filip och Fredrik nu Gustaf Norén igen.

Där berättar artisten om tiden efter att han lämnade Mando Diao.

Norén åkte till Norrland, där han släpptes av en helikopter för att skapa musik.

Han bodde i ett tält.

Gustaf Norén: "Jag fick ju panik, total panik"

– Nä, inte vandrade runt, inga leder. Bara bo där. Precis som vi gör nu. Fast utan soffa. Min tanke var att studion i dag, teknologin är så cool i dag att studion är helt mobil. Om den är hundra procent mobil kan man vara var man vill i världen. Jag vill vara på hundra olika ställen men inte där jag varit. Jag var ju inte mentalt förberedd på hur det var att vara på riktigt avstängd. Jag hade ingen kontakt med min familj. Jag fick ju panik, total panik. Jag kunde liksom inte kolla om barnen mådde bra, säger Norén.

På frågan om folk blev oroliga svarar Norén att det var precis som att han "hade dött".

 

LÄS MER: Almenäs ilska mot Filip och Fredrik-intervjun

 

Gustaf Norén berättar att han kände sig död.

Gustaf Noren: Jag kände mig död

– Jag trodde att jag skulle kunna smsa ljudfiler från Lappland. Jag trodde att vi var på den teknologiska nivån. På riktigt så kände jag mig död. Exakt död. Det fanns ingenting. Jag kan säga det att när man är död, det coola när man är död är att man har inget att bevisa.

Noren sa i juni att han under "Breaking news"-intervjun hade preparat i kroppen.

I dag säger han:

– Vad det nu var, det där. Det är som att man lade någonting i någons drink i Sverige, den där intervjun vid just det tillfället. Jag var pillret i deras drink. Och det var de som blev fulla, säger Norén.

Gustaf Norén berättar att han aldrig kommer att åka tillbaka till Norrland.

Tiden gav honom en lärdom.

– För det jag kom på är att det absolut viktigaste när du är på ett sådant ställe jag är på är att ta hand om ditt tält och din eldplats. Och mitt tält är familjen. Och det är det jag missat under alla år, säger Norén.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag