Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flinkenbergs angrepp mot Biggest loser-Åsa

Charlotte Flinkenberg bloggade om sin syn på "Biggest loser"-Åsas viktkamp: "Det är ofattbart att du har så dålig karaktär att du hamnat i denna tragiska sists."
Foto: TV4/Faksimil

Medieprofilen och chefredaktören Charlotta Flinkenberg går till hårt angrepp mot "Biggest Loser"-Åsa – som kämpar mot klockan för att inte dö av fetma.

"Det är ofattbart att du har så dålig karaktär att du hamnat i denna tragiska sits", skriver Charlotta Flinkenberg på sin blogg.

Men efter upprörda reaktioner tog Flinkenberg bort delar ur blogginlägget.

– Jag beklagar om jag gjort någon ledsen, säger hon till Expressen.se.

Åsa Engman, deltagare i "Biggest Loser", har länge kämpat mot sin fetma.

I förra veckan berättade hon i Aftonbladet att läkarna har gett henne två år kvar att leva. Åsa Engmans hjärta kan när som helst sluta slå.

Men Charlotta Flinkenberg, tidigare programledare på TV3 och nu chefredaktör på tidningen Chic, tycker inte synd om henne.

I sin blogg går hon hårt åt mot de som kämpar mot övervikt:

"Kämpa hårdare eller håll käft" skriver Flinkenberg – och går till frontalangrepp mot Åsa Engman:

"Det är ofattbart att du har så dålig karaktär att du hamnat i denna tragiska sits. Det är också ofattbart att du bara ger upp i förväg och redan nu konstaterar att du ska dö", skriver Charlotta Flinkenberg, och fortsätter längre ned:

"Well, I got news for you, Åsa: du är inte sjuk, du har dålig karaktär. Så enkelt - eller så svårt - är det. Du måste sluta skylla ifrån dig och skärpa dig för fan."

Har själv gått ner 25 kilo

Fetma räknas som en sjukdom. På Stockholms landstings hemsida står att sjukdomen beror på livsstil och miljö, och att den i vissa fall är ärftlig.

Men Charlotta Flinkenberg skriver att hon är trött på att höra undanflykter från överviktiga personer som "belastar vår sjukvård":

"Jag har hört alla undanflykter. Och jag är trött på att höra dessa undanflykter. Och sen ska nån annan komma och lösa era problem."

Charlotta Flinkenberg berättar också i bloggen att hon själv vägt 90 kilo, men sedan gått ned 25 kilo.

"Det var för att jag bestämde mig för att inte tillbringa resten av mitt liv som en tjockis. "

"Beklagar om jag gjort någon ledsen"

Blogginlägget har fått blandade reaktioner. Flera läsare är kritiska.

"Ditt inlägg andas hat tycker jag, vilket är lite otäckt. Brukar tycka att du är cool och smart men detta var helt enkelt inget högkvalitativt inlägg".

En läsare undrar var man kan anmäla blogginlägget:

"Vidrigare människosyn får man leta efter".

Expressen.se har sökt Charlotta Flinkenberg, som inte vill ställa upp på intervju. I ett sms till Expressen.se skriver hon:

"Hej jag tänker inte göra mer uttalanden om detta. Det jag tycker i ämnet står i blogginlägget. Bästa hälsningar, Charlotta".

När Expressens reporter frågar i ett sms om hon kan förstå att folk blir upprörda, svarar hon:

"Ja det kan jag och jag beklagar om jag gjort någon ledsen, precis som jag också skriver i den uppdaterade versionen av mitt inlägg – du kan läsa allt där."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.