Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flincks pjäs stoppas: ”Personliga problem”

Thorsten Flinck skulle spela huvudrollen i ”Slutspel”. Nu ställs pjäsen in på grund av skådespelarens hälsa. Foto: EMIL NORDIN
”Slutspels” samtliga 14 föreställningar ställs in. Foto: ANNA SVANBERG / EXP
Thorsten Flinck och Tobias Hjelm. Foto: Scalateatern

Thorsten Flincks pjäs ”Slutspel” ställs in knappt två veckor före premiären. 

Nu tvingas samtliga 14 föreställningar stoppas på grund av skådespelarens ”personliga problem”. 

– Vi gjorde en samlad bedömning att det inte var möjligt att ha premiär som läget är med huvudrollsinnehavaren, säger Marianne Lagerbielke, pressansvarig för ”Slutspel”. 

Skådespelaren Thorsten Flinck, 57, tvingas ställa in sin pjäs ”Slutspel” som skulle haft premiär den 6 mars på Scalateatern i Stockholm. Under söndagen meddelade Scalateatern på sin hemsida att den stora satsningen som skulle spelats fram till 26 maj är inställd på grund av sjukdom. Totalt var 14 föreställningar inplanerade. 

Pjäsen har repeterats sedan drygt fem månader, men det var först i torsdags som beslutet om att ställa in föreställningarna togs.

– Vi gjorde en samlad bedömning att det inte var möjligt att ha premiär som läget är med huvudrollsinnehavaren. Det var en samlad bedömning där alla var överens. Det är inget ovanligt som händer att man får ställa in eller skjuta upp en premiär, säger Marianne Lagerbielke. 

I dagsläget är det oklart om pjäsen kommer att få ett nytt premiärdatum, men det är någon som produktionen hoppas på. 

 

 

Därför ställs ”Slutspel” in

– Det är inte alls omöjligt att vi sätter upp den senare, men vi var var tvungna att trycka på paus just nu. Det är egentligen inget särskilt som hänt, men man ska komma ihåg att rollen som Thorsten Flinck skulle göra är oerhört utmanande med långa monologer. 

Marianne Lagerbielke vill inte kommentera beslutet närmare, men säger samtidigt att det inte är något specifikt som inträffat. 

Thorsten Flincks tidigare hälsoproblem

”Slutspel” är en modern teaterklassiker skriven 1957 av den irländsk-franske författaren och dramatikern Samuel Beckett. Thorsten Flinck skulle spela pjäsen tillsammans med Tobias Hjelm och regissören Jan Jönson. I öviga roller fanns Bengt C.W. Carlsson och Eva Millberg.

De som köpt biljetter till föreställningen kommer enligt Scalateaterns information kontaktas och få pengar tillbaka.

Thorsten Flinck har tidigare tvingats ställa in framträdanden på grund av hälsoproblem. 

Under våren 2017 var han klar för ”Let's dance” i TV4 men stoppades efter den obligatoriska hälsoundersökningen. Orsaken var att han hade för låga blodvärden och läkaren nekade honom att medverka. 

Expressen söker Thorsten Flinck.