Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flincks egna ord: Därför stoppades jag

Thorsten Flinck klarade inte hälsotestet och petades ur "Let's dance" i TV4.Foto: Emil Nordin
Ingmar Stenmark vann Let's dance när han var med. Här tillsammans med programledaren David Hellenius. Foto: Olle Sporrong

Thorsten Flinck klarade inte hälsotestet och petades ur "Let's dance" i TV4.

Nu berättar ha med sina egna ord om beslutet - och kallar kanalens agerande för "riktigt klåparaktigt" och "amatöristiskt

Samtidigt är det oklart om TV4 hinner få fram en ersättare.

– Vi är mitt i en castingprocess. När vi har en deltagare kommer vi att presentera den, säger Anika Beclijevski, producent på TV4

Thorsten Flinck petades ur populära programmet "Let's dance" i TV4 sedan kanalens läkare vägrat ge honom klartecken.

– Alla år så genomför en läkare en hälsoundersökning på alla deltagare, alla som tackat "ja" till att vara med i programmet, och det är för att se om de klarar den fysiska påfrestningen som ett deltagande i programmet ändå kräver, sade Tanja Tabrizian Selfors på "Let's dance" i fredags.

Efter hälsoundersökningen valde då TV4 att stoppa Thorsten Flinck från att delta.

– Om det är så att läkaren vid den här hälsoundersökningen kommer fram till att det inte är lämpligt att personen utsätter sig för den påfrestningen så vill inte vi och kan inte vi äventyra den personens hälsa, sade Tanja Tabrizian.

Han slår tillbaka

Nu slår Thorsten Flinck tillbaka - och kallar beslutet för "snopet" och "helt onödigt".

Till Aftonbladet säger han att det var hans dåliga blodvärden som satte stopp för deltagandet - men han menar att det har sin förklaring.

– Jag är alltså född med dåliga blodvärden. Man har sagt på sjukhus, när jag varit inlagd för andra saker, att ’vi kan inte låta dig gå härifrån, vi fruktar för ditt liv’, säger han till tidningen.

Han är också upprörd över att han redan hunnit börja träna för programmet när han nu petas.

– Det är riktigt klåparaktigt, ’amatöristiskt’. För jag har skött min del av avtalet. Nämligen bemött det hela med fullständig professionalism och har varit den som varit mest i danslokalen, säger han till Aftonbladet.

Söker ersättare

På TV4 söker man nu efter en ersättare och är mitt inne i processen.

– Vi kommer inte presentera en ny deltagare vid presskonferensen, säger Anika Beclijevski, producent på TV4, och syftar på presskonferensen på tisdag.

– Vi har en tydlig deadline och det är när programmet har premiär, säger hon.

"Let's dance" har säsongsstart 10 mars.

Anika Beclijevski säger också att hon flera gånger under helgen varit i kontakt med Thorsten Flinck.

28 februari ska Thorsten Flinck uppträda på Lilla Hotellbaren i Stockholm. Det kommer att gå av stapeln som planerat, hälsar man därifrån.

"Yes, konserten genomförs som planerat", hälsar Filip Adamo på Lilla Hotellbaren.