Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flinck nekar till anklagelserna – i Mikael Persbrandts bok

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Thorsten Flinck nekar till anklagelserna i vännens bok.
Foto: OLLE SPORRONG
Thorsten Flinck.
Foto: THOMAS ENGSTRÖM
Foto: / DN TT NYHETSBYRÅN

Mikael Persbrandt anklagar Thorsten Flinck för ett allvarligt svek.

I sin nyutgivna självbiografi hävdar skådespelaren att vännen sålde ut honom för några tusenlappar. Men enligt Thorsten Flinck är påståendet felaktigt.

– Så jävla dumt. Jag vet inte om kompisskap är möjligt längre, säger han till Aftonbladet.

Thorsten Flinck, 56, och Mikael Persbrandt, 54, levde i nära symbios under många år. De bästa vännerna backade upp varandra både på scen och i händelse av bråk ute på krogen.

– Vi hade världens grej ihop. Som ett förälskat par, nästan. Han blev så avsevärt mycket bättre när jag regisserade honom och jag som regissör ihop med honom som skådis, säger Thorsten Flinck i en intervju med Aftonbladet.


LÄS MER: Persbrandt om vilda åren: Hade förlorat allt


I dag har de tidigare vännerna dock ingen kontakt. Men enligt Thorsten Flinck sökte Mikael Persbrandt upp honom för några år sedan, när han var som mest nere i sitt drogmissbruk.

– Jag hjälpte honom i ett jobbigt läge. Ibland är han fräsch, ibland jag. Vet inte om det blev så bra. En blind leder en blind ungefär, säger Thorsten Flinck till Aftonbladet.

I fjol släppte regissören sin självbiografi "Thorsten Flinck – en självbiografi. Kom och skratta åt Lilleputt", där han skriver utlämnande om sin sårbarhet för missbruk.

Flincks ilska mot ex-vännen – nekar till sveket

Även Mikael Persbrandt har kämpat mot drogerna, något han beskriver i sin nyutgivna självbiografi "Så som jag minns det".

I boken anklagas Thorsten Flinck för att vara den som tipsade Expressen om att Persbrandt tagits in på ett behandlingshem. Regissören blir upprörd när han nås av uppgiften och nekar bestämt.

– Där sitter han alltså och småfiser fram att jag skulle ha tipsat tidningen för några sketna tusenlappar. Så jävla dumt. Jag vet inte om kompisskap är möjligt längre, säger han till Aftonbladet.


LÄS MER: Persbrandts dubbelliv – lögnerna före kraschen 


I en intervju med Expressen sa Thorsten Flinck nyligen så här om vänskapen med Mikael Persbrandt.

– Förr eller senare kommer vi alltid till varandra på något sätt men jag träffar inte honom. Det dumma i det här är att jag tyckte att han förrådde mig en gång. Det har alltid varit en helig pakt mellan oss och en sådan kan man bara bryta en gång. Gör man det kommer det inte tillbaka, det är som att magin bryts i ett förhållande när man är otrogen. Släpper du in en tredje part i sängkammaren är det något som för alltid är borta. Men jag älskar Micke och kommer alltid göra det.

I nuläget verkar dock en återförening mellan det gamla radarparet vara långt borta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.