Tidigare Fleetwood Mac-gitarristen Bob Welch, lilla bilden och tvåa från höger på den stora bilden tillsammans med bandet, är död. Övriga på svartvita bilden (från vänster): Christine McVie, John McVie, Mick Fleetwood, Danny Kirwan.
Tidigare Fleetwood Mac-gitarristen Bob Welch, lilla bilden och tvåa från höger på den stora bilden tillsammans med bandet, är död. Övriga på svartvita bilden (från vänster): Christine McVie, John McVie, Mick Fleetwood, Danny Kirwan.

Fleetwood Macs Bob Welch hittad död

Publicerad

Den tidigare Fleetwood Mac-medlemmen Bob Welch är död.

Han tog sitt eget liv, 65 år gammal, efter att ha plågats av hälsoproblem.

Bob Welch gjorde en ryggradsoperation för bara tre månader sedan, men läkarna sa att han inte skulle bli bättre.

Enligt Bart Herbison, vd för Nashville Songwriters Association, ville inte Bob Welch att hans fru skulle behöva ta hand om honom.

I går hittades han död i sitt hem i Nashville, 65 år gammal. Hans fru Wendy hittade honom med en skottskada i bröstet. Bredvid honom fanns ett brev.

Lämnade bandet 1974

Bob Welch var gitarrist och sångare i Fleetwood Mac mellan 1971 och 1974.

När gruppen fick sitt stora genombrott med "Dreams" och "Don't stop" hade Bob Welch lämnat Fleetwood Mac.

Och när Fleetwood Mac blev inskriven i Rock and Roll Hall of Fame 1998 fanns Welch inte med.

– Det är tydligt att de inte gillar mig längre. De kan göra som de vill, men jag skulle förstå det om jag hade varit en bifigur under ett år, men jag var en integrerad del av bandet. Jag la ner min själ i det bandet, sa Bob Welch till The Plain Dealer of Cleveland, enligt AP.

"Förkrossande"

Bandmedlemmen Stevie Nicks har tagit Bob Welchs död hårt.

– Bob Welchs död är förkrossande. Jag har haft många bra stunder med honom och Lindsey (Buckingham) efter att jag började i Fleetwood Mac, säger hon till AP och fortsätter:

– Han var en fantastisk gitarrist, han var rolig, snäll och smart. Jag är väldigt ledsen å hans familjs vägnar, och Fleetwood Macs, så, så ledsen.

Som låtskrivare skrev Bob Welch låtar åt bland andra Kenny Rogers, Sammy Hagar och Pointer Sisters.

Efter tiden i Fleetwood Mac fick Bob Welch de stora hitsen "Sentimental Lady" och "Ebony Eyes" med gruppen Paris.

Paret Wendy och Bob hade inga barn.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag