Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fleetwood Mac-sångerskan död

Christine McVie avled under onsdagen efter en kort tids sjukdom på sjukhus, uppger anhöriga i ett uttalande på onsdagen.
Christine McVie blev 79 år gammal.
Foto: RICHARD YOUNG/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
Christine och John McVie tillsammans med Stevie Nicks och Lindsay Buckingham.
Foto: OKÄND

Fleetwood Mac-sångerskan Christine McVie är död. 

Hon blev 79 år gammal.

”Min bästa vän i hela vida världen ända sedan första dagen 1975 har dött”, skriver Fleetwood Mac-kollegan Stevie Nicks på Instagram.

Christine McVie avled under onsdagen efter en kort tids sjukdom på sjukhus, uppger anhöriga i ett uttalande på Facebook.

”Hon var i sällskap av sin familj. Vi vill vänligt be er att respektera familjens integritet i denna extremt smärtsamma stund”., skriver familjen i ett inlägg som delats på McVies Facebook och Instagram. 

Stevie Nicks, Fleetwood Macs andra kvinnliga sångare som stod Christine McVie nära, skriver om sorgen på Instagram.

”För några timmar sedan fick jag veta att min bästa vän i hela vida världen ända sedan första dagen 1975 har dött. Jag visste inte ens att hon var sjuk”, skriver Nicks och fortsätter:

”Vi ses på andra sidan, min älskling. Glöm mig inte.”

”Ord kan inte beskriva sorgen”

Det amerikansk-brittiska rockbandet Fleetwood Mac grundades i London 1967 och sålde mer än 100 miljoner skivor världen över. Det gör dem till en av de mest framgångsrika grupperna någonsin.

Christine McVie som var såväl sångare, som låtskrivare och tillika keyboardist blev en del av bandet 1970. Samma år gifte hon sig även med bandkollegan John McVie. Hon släppte även flera soloalbum.

Christine McVie skrev flera av Fleetwood Macs största hits som ”Little Lies”, ”Everywhere”, ”Don’t Stop”, ”Hold Me” och ”You Make Loving Fun”.

Fleetwood Mac skriver i ett eget uttalande på Instagram och Facebook att det inte finns ord som kan beskriva förlusten av sin bandkollega. 

”Det finns inga ord som kan beskriva vår sorg över Christine McVies bortgång. Hon var ensam i sitt slag, speciell och talangfull utan jämförelse. Hon var den bästa musikern man kunde ha i ett band och den bästa vännen man kunde ha i sitt liv”, skriver de.

https://www.instagram.com/p/ClmLizGvXrk/

Texten uppdateras.

Sångerskan i dansbandet Berth Idoffs Orkester har dött

Dansbandssångerskan Lotta Idoffson har dött.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.