Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flaggar för att lämna "Så ska det låta"

Peter Settman började synas i tv redan som 21-åring i "Kosmopol". 1991 visade sig Ronny och Ragge för första gången. Settmans produktionsbolag Baluba ligger bakom succéer som "Hey Baberiba", "Sommarkrysset", "Humorgalan" och inte minst "Dansbandskampen". Foto: Mikael Sjöberg
Peter Settman älskar att leda "Så ska det låta" - men flaggar för att den här säsongen kan bli den sista.
För Expressen berättar han om vem som skulle vara en värdig ersättare, varför hans fritidsintressen kan verka sinnesrubbade - och vad han egentligen tycker om gubbväldet på tv.

FAKTA

Namn: Peter Settman.
Ålder: 42.
Bor: Stockholm.
Familj: Hustrun Anna och fyra söner.
Aktuell: Som programledare för den pågående säsongen av "Så ska det låta"
Peter om att jobba mycket:
Jag förstår inte det här med att det inte är okej att jobba mycket. Om någon vill det - låt dem. Jag tror att folk som har "vanliga" jobb har svårt att förstå den här passionen som de som har jobb som du och jag kan känna. Att den passionen inte behöver vara utbrännande. "

Peter Settman har kickat i gång sin sjunde säsong av "Så ska det låta". Det mesta är sig likt förutom ett nytt moment och en återgång till att även gäster som inte kan sjunga fint får vara med, till programledarens förtjusning.
- Jag tycker att det är roligare som det är nu. Det är något att hålla i på riktigt, jämfört med när det bara är någon som sjunger fint och wailar.
Peter Harryson var programledare i åtta säsonger innan Settman tog över. Nu har Peter själv börjat fundera på pensionering.
- Man vill ju inte bli mossa på ett program. Som en svamp som växer. Det ska jag vara ärlig och säga. Jag tycker att det är väldigt roligt att göra programmet, med det har ju ställts en fråga varje år och i år har jag inte fått den än så länge. Så vi får se.
Andreas Weise kliver in som webbreporter. Kan han ta över?
- Han är väldigt duktig. Han skulle vara en bra kandidat. På riktigt.
Vad gör honom till en värdig efterträdare?
- Han är orädd och han är jäkligt snabb i huvudet. Han är ju sjukligt egenkär. Hans titel är narcissist. Men ja, jag tror att han skulle bli bra.
I fjol gjorde du både "Så ska det låta" och "Minuten". I år tackade du nej
till "Minuten" Var det ett svårt beslut?
- Nej, jag hade bestämt mig. Det tar mycket tid och jag härjar på Baluba samtidigt. Både "Minuten" och "Så ska det låta" spelas in på hösten och jag kände att jag skulle välja ett och då valde jag "Så ska det låta".
- Dessutom tycker jag att det är bra att det kommer in en tjej i Malin Olsson. Jag hade blivit galen om de hade satt in en man igen. Det sa jag till dem också.
Sa du till dem på skarpen? Du som är en av tv-gubbarna?
- Ja, precis. En av 100-åringarna med rullator. Jo, men man måste ju vara blind för att inte se att det är ett underskott av kvinnor. I rutan generellt tror jag att det finns fler kvinnor, men när det kommer till de tunga programmen är det män som står för de trygga pelarna i underhållningssverige.

Vinst på 92 miljoner

2009 sålde Peter Settman sitt produktionsbolag Baluba, och gjorde en vinst på drygt 92 miljoner kronor enligt en Expressen-granskning.
Var det svårt att släppa din baby?
- Nej, jag har hållit på med Baluba i 20 år, nu är det snart 22 år. Jämför det med att ha en unge som är 22 bast hemma. Någon gång måste ungen ut ur hemmet, annars blir det ett osunt förhållande.
Trots att han inte skulle behöva arbeta en dag till i sitt liv fortsätter han att jobba hårdare än de flesta. Men ledig tid är viktigt, avslöjar Peter.
- Jag är gärna med min familj och om jag inte är det är jag gärna med mig själv. Jag tycker om att gå på bio själv. I bland skämmer jag bort mig själv och går ut och äter själv. Det är på gränsen att klassas som sinnes- förvirrad, men det kan jag göra.
Hinner du det då? Du jobbar ju jättemycket.
- Ja, fast inte så mycket längre. Och jag gör ju det som är min passion. Trots att jag tjänar en jävla massa pengar tycker jag fortfarande att det är precis lika roligt som förut.
Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!