Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Finalistens tårar: ”Det är som en sjukdom”

Andrew Morrison berättar om svårigheterna tidigare i sitt liv och vad en möte med sin svenska släkt skulle betyda.Foto: SVT
Deltagarna Kyle Johnson och Kevin Chown lyssnar på Andrew Morrisons berättelse.Foto: SVT
”Det är som en sjukdom. Det är den värsta känslan någonsin att känna att människor inte komma vilja träffa en och gilla en och älska en”, säger Andrew Morrison.Foto: SVT

”Allt för Sverige” 2018 har bjudit på många känslostormar. 

I söndagens finalavsnitt öppnar deltagaren Andrew Morrison upp om hur han tidigare flera gånger avvisats i sitt liv – och om nervositeten inför ett eventuellt möte med sin svenska släkt. 

– Det är som en sjukdom. Det är den värsta känslan någonsin att känna att människor inte komma vilja träffa en och gilla en och älska en.

Andrew Morrison, 28 är en av fyra deltagare i ”Allt för Sverige” som är kvar i tävlingen inför finalen. På spel står ett möte med sin svenska släkt, något som redan innan rör upp känslor hos deltagarna.

– Jag känner att jag har så mycket ansvar på mina axlar. För min familj i Minnesota. Och att höra att de här jobbar lika hårt för att träffa mig och avvara deras tid i sina liv, ingen har någonsin gjort det för mig förut. Det är verkligen häftigt, säger Andrew Morrison, som samtidigt börjar gråta.

 

 

Andrew Morrison, 29.Foto: SVT

”Har blivit avvisad så många gånger”

Under en middag, där deltagarna äter sina egengjorda köttbullar med mos pratar de om betydelsen av att kunna få träffa sin släkt i Sverige. Deltagarna har redan tidigare i programmet fått träffa en av sina släktingar. 

Dokumentärfilmaren Andrew Morrison delar då med sig av känslorna.

– Min var verkligen annorlunda. Det var svårt med kommunikationen, men jag vet att Barbro är från Västra Götaland och jag vet att hon är där någonstans. Jag trodde inte på det förrän innan jag träffade henne. Att de här människorna ville träffa mig. För jag har blivit avvisad så många gånger, berättar Andrew Morrison medan tårarna rullar på hans kinder.

 

 

I finalavsnittet gör utöver Andrew Morrison även Kyle Johnson, 29, Kevin Chown, 48 och David Neslund, 42 upp om att ta hem segern – och motta priset: En återförening med släkten i Sverige.

Finalen av ”Allt för Sverige" sänds i SVT 1 söndag klockan 20.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.