Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Finaldramatiken i ”Kockarnas kamp” – en röst skilde

Jacob Holmström tog hem vinsten.
Foto: TV4.
”Jag är så jäkla glad!” säger Holmström efter den dramatiska finalen.
Foto: TV4.

Jacob Holmström mot Jessie Sommarström.

Finalen blev nära på rekordjämn, och allt kokades ner till en sista röst i den allra sista omröstningen innan resultatet stod klart.

Vinnare av ”Kockarnas kamp” 2021 är Jacob Holmström.

– All heder till Jessie, det var verkligen på målsnöret. Hon kämpade så jäkla väl och jag är superimponerad av henne, säger Holmström.

Under tisdagskvällen gick ”Kockarnas kamp” i mål. Finalen stod mellan Jacob Holmström, som till vardags är med och driver Michelinkrogen Gastrologik, och Jessie Sommarström som är kreativ chef på Urban Deli.

Det hela var jämnt ända in på målsnöret. Finalisterna komponerade var sin trerättersmeny där de övriga deltagarna fick sätta betyg på förrätt, huvudrätt och efterrätt.

När röken skingrades och en röst återstod var förutsättningarna klara: kocken som får den sista rösten vinner.

När programledaren Pär Lernström bad Frida Ronge att vända på sin röstningstavla visade den en tvåa – vilket betydde att segern kammades hem av Jacob Holmström.

– Jag är så jäkla glad! säger han i programmet.

– Det är klart man vill vinna ”Kockarnas kamp”, men någonstans har Jacob levererat i varenda tävling. Han har varit jämn, varit i toppstriden hela tiden så han är värd den här bucklan, säger finalisten Jessie Sommarström i programmet.

Ökat tryck på egna restaurangen

När Expressen når Jacob Holmström har den akuta glädjen lagt sig. Men han minns nervositeten.

– Jag trodde nog att Jessie skulle ta det. Jag fick tyvärr inte smaka hennes rätter och hon fick inte smaka på mina, men att göra en tartar med parmesan till förrätt, det är smart. Det är enkelt och jävligt gott, säger han.

Hur ska du fira det här?

– Jag och min fru Emelie vi har lyckats skaffa barnvakt så vi ska gå ut och äta. Sedan ska vi samlas hos Jessie och titta på finalen på Urban Deli.

– Jag tror att de flesta som var med under säsongen kommer vara där. Det ska bli skitkul, säger han.

Genomgående under säsongen har det känts som att ni kockar kommit bra överens och haft det väldigt trevligt.

– Det var det verkligen. Nu har inte jag hunnit se så många säsonger, men det känns, och jag har hört av flera andra som varit med tidigare att vi hade en bra stämning i gruppen. Vi hade det genuint bra, det hade vi. Det var bra stämning och det var verkligen som ett litet kock-kollo.

Jacob Holmström berättar att han känt av ett ökat intresse för honom själv – något han aldrig varit med om tidigare.

– Jag har alltid verkat under vår restaurang och det namnet, aldrig under mitt eget. Det har varit roligt att göra något vid sidan av krogen. Det betyder jättemycket.

Hur har det varit på Gastrologik?

– Vi har absolut känt av ett ökat tryck, det har vi. Speciellt efter middagen som jag gjorde i programmet. Hela året är slutsålt, det är det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.