Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fina hyllningen till Avicii – blir vaxdocka på museum

Tim ”Avicii” Bergling har blivit vaxdocka.Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Han kan nu synas på vaxkabinetten Madame Tussauds i New York.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Tim ”Avicii” Bergling har förevigats som vaxdocka på Madame Tussauds i New York.

– Det är enkelt att se att Avicii är en av de mest ikoniska musikerna i vår generation, säger muséechefen Tom Middleton till Billboard.

Ett och ett halvt år har gått sedan svenske DJ:n Tim ”Avicii” Bergling gick bort i Muskat i Oman, 28 år gammal.

Nu har världsstjärnan förevigats på vaxkabinetten Madame Tussauds i amerikanska New York, skriver Billboard.

Fina hyllningen: ”Mest ikoniska musikerna i vår generation”

Vaxdockan står vid dj-båset med ett brett leende, kepsen bakochfram, och med handen i luften – en återspegling av hur det brukade se ut då musikern ännu var vid livet och spelade inför fullsatta arenor.

Tom Middleton, muséechef vid Madame Tussauds i New York, berättar att vaxkabinetten vill lyfta fram ikoner som varit banbrytande inom sina områden.

– Jag tycker att det är enkelt att se att Avicii är en av de mest ikoniska musikerna i vår generation, säger han till Billboard.

https://www.instagram.com/p/B3XR7tgl5eR/

Muséechefen: ”Ett sant nöje att jobba med dem”

Skapandet av vaxdockan har skett i samarbete med Tim Berglings familj, föräldrarna Klas Bergling and Anki Lidén, som sedan sonens bortgång framhävt vikten av att hylla Aviciis minne.

– Det var ärligt talat ett sant nöje att jobba med dem, säger Middleton till Billboard och fortsätter:

– De var fantastiska. De var verkligen involverade och engagerade under hela processen, från den initiala konversationen: ”Ja, vi skulle älska att göra detta för att hylla hans liv”, hela vägen till att den första lerskulpturen var klar, färgläggningen och slutprodukten”.