Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Filmsuccén "Mamma Mia" får en uppföljare

"Mamma Mia" blev en jättesuccé.Foto: UNIVERSAL PICTURES
Meryl Streep i "Mamma Mia"Foto: UNIVERSAL PICTURES

Äntligen!

Här kommer glädjebeskedet till alla som älskade succéfilmen "Mamma Mia" från 2008.

Nu kommer en uppföljare, skriver Hollywood Reporter.

 

Filmen "Mamma Mia", baserad på en Abba-musikal, blev en jättesuccé när den kom 2008. Nu är det äntligen klart att filmen får en uppföljare. 

I filmen fick man följa Sophies (Amanda Seyfrieds) och hennes mamma Donnas (Meryl Streeps) jakt på kärlek och svar på frågan om vem Sophies pappa är. Svenske Stellan Skarsgård spelade en av de tänkbara kandidaterna.

LÄS MER: Världspremiär för Mamma Mia-filmen 

Enligt Hollywood Reporter ska filmen heta "Mamma Mia: Here we go again" och ska skrivas och regisseras av Ol Parker, som ligger bakom "Hotell Marigold" (2011).

Meryl Streep, Colin Firth och Pierce Brosnan väntas dyka upp

Det är ännu inte helt klart vilka skådespelare som kommer att dyka upp i uppföljaren, men enligt Hollywood Reporter så förväntas Meryl Streep, Colin Firth och Pierce Brosnan upprepa sina roller från första filmen. Handlingen är tänkt att utspela sig i både nutid och i det förflutna. Tanken är att det även den här gången ska vara en musikal med Abba-låtar. 

Det kan även dyka upp nya skådespelare som spelar yngre versioner av Streep, Brosnan och Firth för den del av filmen som utspelar sig i det förflutna.

LÄS MER: Amanda Seyfried har blivit mamma 

"Mamma Mia: Here we go again" väntas ha premiär i juli 2018

Även producenterna från första filmen, Gary Goetzman och Judy Craymer, är klara för uppföljaren. Om Abba-legendarerna Benny Andersson och Björn Ulvaeus är involverade i projektet är oklart.

Björn Ulvaeus har tidigare sagt till tidningen Billboard att han inte utesluter en uppföljare.

– Men man vet aldrig, i så fall skulle det krävas ett väldigt bra manus. Det har hela tiden florerat rykten, men det är ingenting som jag kan bekräfta eller dementera just nu.

Filmen beräknas få biopremiär 20 juli 2018 i USA.