Filmstjärnans brytning – med sitt enda barn

Anthony Hopkins.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
Anthony Hopkins.
Foto: KEVIN FRAYER / PRESSENS BILD
Anthony Hopkins i filmen "När lammen tystnar".
Foto: FILMBOLAG ORION PICTURES

Sir Anthony Hopkins vet inte om han är morfar.

I en intervju berättar filmstjärnan om brytningen med sitt enda barn, skådespelerskan Abigail Harrison.

– Det är kallt, för livet är kallt, säger han enligt The Mirror.

Sir Anthony Hopkins, 80, är en välkänd skådespelare med en framgångsrik karriär och hyllade roller i filmer som ”När lammen tystnar” och tv-serier som ”Westworld”.

I en uppseendeväckande intervju, som bland annat den brittiska tidningen The Mirror rapporterar om, säger Anthony Hopkins nu att han inte är intresserad av att veta om hans bortstötta dotter Abigail Harrison, 48, har fått barn.

Det var när Anthony Hopkins fick frågan om han har blivit morfar som skådespelaren gav sitt oväntade svar:

– Jag har ingen aning. Folk gör slut, familjer splittras och man fortsätter med livet. Människor gör val. Jag bryr mig inte oavsett vad, säger Anthony Hopkins enligt The Mirror.


LÄS MER: Anthony Hopkins lever på 800 kalorier 


När reportern reagerar och säger att det verkar kallt svarar Anthony Hopkins:

– Ja, det är kallt. För livet är kallt. Det är som John Osbornes svar när någon sa till honom att hans pjäs var frånstötande och han svarade ”livet är frånstötande”.

Var nära att ta sitt liv – efter brytningen med Anthony Hopkins

Anthony Hopkins fick Abigail Harrison, hans enda barn, med sin första hustru Petronella Barker 1969. När Abigail Harrison var 14 månader gammal valde Anthony Hopkins att lämna familjen och flytta in hos tv-skaparen Jenni Lynton.

Abigail Harrison växte upp i London och hade mycket sporadisk kontakt med sin far. Hon behandlades också för drogmissbruk.

– Jag var väldigt nära att ta livet av mig själv. Anledningen var min oregelbundna relation med min far, har hon tidigare berättat, enligt The Mirror.


LÄS MER: Anthony Hopkins pappa hotade sonens lärare i skolan 


Abigail Harrison började senare arbeta som skådespelare och hennes pappa fixade då roller till henne i två av hans filmer: ”Shadowlands” och ”The remains of the day”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.