Filmstjärnan tvingas lugna fansen - efter otroliga bilden

Jet Li
Foto: MATT SAYLES / AP

Jet Li slog igenom för den västerländska publiken under sent 90-tal.

Sedan dess har han medverkat i ett antal storfilmer – men nu verkar hans hälsa vara i fara.

På nytagna bilder ser Jet Li ut att ha åldrats decennier.

Jet Li var en av de kinesiska skådespelare som kom till Hollywood i kölvattnet av Jackie Chans enorma framgångar. I ”Dödligt vapen 4” gjorde han sitt första stora framträdande i en Hollywoodfilm, och ett antal storfilmer följde på det.

”Romeo must die”, ”Kiss of the dragon”, ”Hero” och ”Unleashed” gjorde honom till ett stort namn, och på senare år har han medverkat i tre filmer i ”Expendables”-serien.

Sedan 2014 har det dock blivit tyst om Jet Li. Han har medverkat i två mindre kinesiska produktioner, men han har inte synts alls hos den breda publiken. Nu verkar dock frånvaron ha fått sin förklaring.

På nytagna bilder syns en märkbart förändrad Jet Li, med krökt hållning och kal hjässa.

https://twitter.com/StxNaty/status/997957786200928257?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.joe.co.uk%2Fentertainment%2Fjet-li-tells-fans-im-doing-great-after-viral-photos-spark-concerns-for-his-health-180767&tfw_site=JOE_co_uk

Enligt Washington Post lider Jet Li av giftstruma och ryggradsproblem. Giftstruma är en allvarlig sjukdom som skapar hormonrubbningar, men sjukdomen är inte dödlig om man får rätt behandling och rätt läkemedel. Den vanligaste formen av giftstruma är Graves sjukdom.

Efter att bilderna på den sjukdomsdrabbade Jet Li spreds över världen gick han själv ut och lugnade fansen i ett inlägg på sin Facebooksida.

https://www.facebook.com/JetLi/posts/10156426795753988

”Jag vill tacka alla fans som har uttryckt oro för min hälsa. Jag känner mig bra och mår fantastiskt. Inom en snar framtid får ni veta mer om de projekt jag har på gång.”, skriver Jet Li.

Hans manager Steven Chasman säger att Jet Lis kamp mot giftstruman har pågått under en längre tid, utan att allmänheten känt till det.

– Han har giftstruma, och han har haft det i tio års tid, det är inte livshotande, men det är något som han måste gå igenom, säger Chasman till Washington Post.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.