Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emma Watson tar plats i modejättens styrelse

Den brittiska filmstjärnan Emma Watson. Arkivbild.Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN

Filmstjärnan Emma Watson har blivit det senaste tillskottet i styrelsen för det franska modeföretaget Kering – som bland annat äger klädmärket Gucci, rapporterar CNN.

Att skådespelaren får en styrelsepost i företaget är ingen slump. 

Emma Watson har tidigare gjort sig känd som en förespråkare för ekologiskt och miljövänligt mode, och nu hoppas Kering att hennes engagemang ska hjälpa deras kritiserade hållbarhetsarbete.

Bland annat så valde den brittiska stjärndesignern Stella McCartney att avsluta sitt samarbete med Kering förra året just på grund av företagets miljöpåverkan.

”Hon är ingen expert”

Alla är dock inte lika övertygade. Modeexperten Orsola de Castro säger till CNN att Emma Watson har rätt engagemang för posten, men att det inte nödvändigtvis betyder att hon har rätt erfarenheter.

– Hon har varit en förespråkare för hållbarhet, men hon är ingen expert, säger Orsola de Castro.

https://twitter.com/KeringGroup/status/1272925149281562624?s=20

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.