Filmsexet som var på riktigt ... eller?

Publicerad

Hudfärgade trosor och andra knep i all ära.

Men när det hettade till för de här skådespelarna var det på allvar.

De hade filmsex - på riktigt.

Förmodligen.

 • 1Chloe Sevigny

  Chloe Sevigny

  Det var förmodligen bara en scen som gav indiefilmen "Brown bunny" all uppmärksamhet. Och den kom sist i filmen, då skådespelerskan Chloe Sevigny hade sex, och oralsex, med regissören Vincent Gallo. På riktigt.

 • 2"Lie with me"

  "Lie with me"

  Titeln säger allt. Filmen "Lie with me" från 2005 fick skådespelarna Eric Balfour och Lauren Lee Smith att kasta kläderna.

 • 3"Nymphomaniac"

  "Nymphomaniac"

  På tal om titlar som säger allt. Lars von Triers omtalade film fick mycket uppmärksamhet, inte minst då skandalomsusade Shia LaBeouf förklarade att sexscenerna var på riktigt. En nypa salt, till det kanske.


 • 4Smickrande rykte

  Smickrande rykte

  Sienna Miller har redan förnekat att hon och Hayden Christensen hade sex på riktigt i "Factory girl". Samtidigt medger hon dock att det är smickrande att folk tror det.

 • 5"Ohämmade"

  "Ohämmade"

  Billy Bob Thornton hade precis skilt sig från Angelina Jolie. Då spelade han in en vågad sexscen med Halle Berry i "Monsters ball". Ingen vet säkert om det hela var på riktigt - men ryktet startade efter att de båda berättat om hur de bestämt sig för att vara "ohämmade"...

 • 6Intimt

  Intimt

  Kerry Fox har själv bekräftat att sexscenen i "Intimacy", med Mark Rylance, var på riktigt.

  Och hon ångrar ingenting, enligt Perez Hilton.

 • 7Maken bakom kameran

  Maken bakom kameran

  1984 spelade Bo Derek in filmen "Bolero", och sedan dess har ryktet om att sexet var på riktigt snurrat. Något som kanske talar mot det hela är maken John Derek var regissör...

 • 8Jagger och Pallenberg

  Jagger och Pallenberg

  Även i filmen "Performance" från 1968 var Nicolas Roeg tillsammans med manusförfattaren Donald Cammell regissör. Och även här ryktades det att skådisarna hade sex på riktigt. I detta fall råkade det dessutom vara Mick Jagger, och bandkollegan Keith Richards dåvarande flickvän Anita Pallenberg som gick till sängs.

 • 9"Hunger games"-stjärnan har inte alltid varit iskall

  "Hunger games"-stjärnan har inte alltid varit iskall

  Nu är han iskalla president Snow i "Hunger games". Men 1973 var Donald Sutherland en pappa som letade efter sin förlorade dotter i filmen "Don't look now". Och mitt i letandet hade han sex med Julie Christie. På riktigt? Jodå, säger ryktet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag