Samuel L. Jackson och David R. Ellis på en bild från 2006 när medverkade på Comic-Con i San Diego för att göra promotion för "Snakes on a plane". Foto: Chris Park
Samuel L. Jackson och David R. Ellis på en bild från 2006 när medverkade på Comic-Con i San Diego för att göra promotion för "Snakes on a plane".  Foto: Chris Park

Filmregissören David Ellis död - blev 60 år

Publicerad

David R. Ellis har gått bort.

Regissören - känd för "Snakes on a plane" och "Final destination" - befann sig i Sydafrika för att förbereda en ny film när han dog, skriver Deadline.com.

"Så begåvad, så snäll, en sådan bra vän. Han kommer att saknas", skriver Samuel L. Jackson på Twitter.

David R Ellis blev 60 år gammal.

David R Ellis död kom plötsligt - regissören befann sig enligt Deadline.com i Johannesburg där han förberedde inspelningen av filmen "Kite", en ny version av den japanska animerade serien med samma namn. Samuel L. Jackson var påtänkt för en av huvudrollerna.

Dödsorsaken är fortfarande okänd, rapporterar flera amerikanska medier.

Talangfull och snäll

På Twitter skriver polaren Samuel L. Jackson:

"Så sorgligt att höra att David R Ellis har gått bort. Så begåvad, så snäll, en sådan bra vän. Han kommer att saknas."

David R. Ellis började sin karriär i Hollywood som stuntman och skådespelare. Han jobbade bland annat med filmer som "Waterworld", "The Perfect storm" och "Matrix reloaded".

Familjefilmen "Homeward Bound 2: Lost in San Francisco" var debuten som regissör, Ellis följande filmer drog mer åt thrillerhållet, med "Snakes on a plane" som höjdpunkt.

Hans senaste och sista film som regissör blev "Shark night 3D". Ellis jobbade också med den kommande filmen "Winter’s tale", där Colin Farrell, Will Smith, Jennifer Connelly och Russell Crowe finns i rollistan.

David R. Ellis blev 60 år gammal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag