Filmen landar i något fullkomligt bedårande

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Om Wes Anderson bestämde sig för att göra en high school-film, så skulle den troligtvis bli precis så här.

”Me and Earl and the dying girl” blandar en underhållande dockskåpskänsla à la ”The Grand Budapest Hotel” med vilsna tonårskänslor, och landar i något fullkomligt bedårande.

Greg (Mann) går sista året på high school, och betraktar sig som kung över tillvaron eftersom han hittills tagit sig genom livet utan synas eller sticka ut det allra minsta. Han håller sig till barndomsvännen Earl (RJ Cyler) som han föredrar att kalla för ”medarbetaren”, och i hemlighet ägnar de tiden åt att spela in parodier på europeiska filmklassiker som får titlar som ”A sockwork orange”, ”Pooping Tom” eller ”Death in Tennis”.

Som filmnörd kan jag inte låta bli att flina rört åt alltsammans.

Men så en dag, får Gregs mamma veta att hans klasskompis Rachel (Cooke) drabbats av leukemi, och tvingar de två till att börja umgås.

Kemi uppstår motvilligt, runt hörnet lurar en sentimental kärlekshistoria, men vad vi i stället får är en vansinnigt underhållande berättelse om djup vänskap.

Och trots att allt genomsyras av en lätt blasé men även behagligt distans till tillvaron, så sitter man ändå där till slut med tårar i ögonen.

ME AND EARL AND THE DYING GIRL

Dramakomedi

USA. Av Alfonso Gomez-Rejon. Med Olivia Cooke, Thomas Mann, RJ Cyler, Nick Offerman, Jon Bernthal. Längd: 1:46. Från: 7 år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.