Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Venom" – en ganska gullig liten skitfilm

Foto: © 2017 CTMG, Inc. All Rights Reserved. **ALL IMA
Foto: © 2018 CTMG, Inc. All Rights Reserved. **ALL IMA

En varning utfärdas härmed: ”Venom” är egentligen en skitfilm. Men en ganska gullig liten skitfilm. 

VENOM

Action

USA. Av Ruben Fleischer. Med Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Woody Harrelson. Längd: 1:53. Från: 15 år.

Till en början tycks den inte riktigt veta vilket ben den ska stå på. Är ”Venom” ett mörkare Marvel-äventyr (fast bortom Cinematic Universe-familjen) eller en kavatare släkting till ”Deadpool”? Tom Hardy spelar i alla fall reportern Eddie Brock, med den osäkrade auran hos en modern Swish-journalist. Efter att ha lagt ned lite för mycket själ i att granska en viss Carlton Drakes (Riz Ahmed) vetenskapliga experiment, blir Brock snabbt av med både jobb och flickvän. 

Vad flickvännen beträffar, är det tveksamt om det kan klassas som en förlust. Kemin mellan Hardy och Michelle Williams är nämligen såpass obefintlig att skådespelarna framstår lite som två dockor ur helt olika lekset. Men spela roll, för Brock får snabbt en ny liten vän i form av den utomjordiske symbioten Venom som liksom tar hans kropp i besittning. 

Redan i ”Mad Max: Fury Road” var Hardys främsta funktion som smått komisk levande blodpåse, och det är faktiskt fascinerande att se honom hantera den här typen av fysisk undergivenhet. För hur han leker med Venom är rent underbar slapstick – från ett bad i skaldjursakvariet på finrestaurangen till den ständiga växlingen mellan röster, där den läskiga utomjordingen faktiskt påminner allra mest om en mix av en slipprig Gollum och ett hungrigt kakmonster med aptit på människoskallar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!