"Twilight"-stjärnorna är i Sverige

Publicerad
Uppdaterad
Nu är Twilightstjärnorna Taylor Lautner och Kristen Stewart i Sverige.
På en presskonferens i dag berättade de att den nya filmen innehåller mer faror än tidigare - och att "Eclipse" tar allt till en helt ny nivå.
- Den utgör en klimax på kärlekstriangeln, säger Taylor Lautner.
Två av huvudrollsinnehavarna, Kristen Stewart (Bella) och Taylor Lautner (Jacob), är i Stockholm för att marknadsföra den tredje delen i Twilightserien – "Eclipse". Båda saknar den tredje huvudrollsinnehavaren Robert Pattinson, som spelar vampyren Edward.
– Jag saknar verkligen Rob. Han är väldigt rolig att ha med sig, säger Taylor Lautner.

Går på gym

Stjärnorna tror att fansen kommer att bli mycket nöjda med den nya filmen, och menar att den innehåller betydligt större faror än de tidigare.
– Det känns som att "Eclipse" tar allt till en helt annat nivå. Den utgör en klimax på kärlekstriangeln. Det är en mycket spännande film, säger Taylor Lautner.
Om tre månader börjar de repetera inför filmatiseringen av den fjärde boken i Twilightserien "Breaking dawn", och i november börjar inspelningarna.
Taylor Lautner berättade hur han håller sig i form för rollfigurens skull.
– Jag försöker gå på gym så mycket som möjligt, helst fem dagar i veckan, äta varannan timme och hålla mig borta från socker, säger han.

Spännande att möta fansen

Skådespelarna har en trogen fanskara runt om i världen.
– Det är alltid spännande att komma till ett land som vi aldrig varit i förut och möta olika fans. De uttrycker sig olika överallt, säger Kristen Stewart.
Den knäppaste saken hon varit med om var när ett fan knackade på hennes hotellrum och bad om eld till cigaretten – bara för att få en chans att träffa henne.
– Båda pojkarna har varit med om mycket knäppare saker, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag