Foto: Emil Nordin
 Foto: Emil Nordin

Twilight-kaos i Sverige

Publicerad
Uppdaterad
Fansen svimmade, drabbades av panik och fick lyftas över kravallstaketen av vakter när deras stora idoler äntrade scenen.
Kristen Stewart och Taylor Lautner skapade kaos då stjärnorna besökte Hovet för att möta "Twilight"-fans.
- Det här är helt galet, sa moderatorn Ulrika Eriksson då hon förgäves vädjade till fansen att lugna sig.
Kristen Stewart och Taylor Lautner, eller Bella och Jacob som de är kända som i omåttligt populära "Twilight", besökte i går Hovet i Stockholm där fansen hade samlats för att få se sina idoler.
Hysterin var total när minst 5 000 unga tjejer trängdes då stjärnorna äntrade scenen. Skyddade av vakter gick stjärnorna bakom dubbla järnstaket mot ett podium där moderatorn Ulrika Eriksson skulle intervjua skådespelarna. Men fansens skrik gjorde det omöjligt för skådespelarna och moderatorn att höra varandra.
- Det här är normalt, sa en märkbart besvärad Kristen Stewart.

Försökte lugna fansen

Ulrika Eriksson försökte förgäves lugna fansen, utan resultat.
- Det här är helt galet, sa hon mitt i de öronbedövande skriken.
Taylor Lautner hanterade situationen betydligt mer behärskat, trots att han var upphovet till den och fick blommor och andra föremål kastade mot sig hela tiden.
- När jag fick rollen i "Twilight" kunde jag inte föreställa mig att det skulle vara så här. Att jag skulle vara i Sverige med 10 000 fans. Det är fantastiskt, säger Taylor Lautner samtidigt som fansen skriker.
Flera av de unga tjejer som hade samlats på Hovet var i extas och trycket blev enormt när allt fler trängde sig framåt mot scenen.
Vakterna gjorde allt för att ge de unga tjejerna vätska, men flera föll ihop i trängseln och fick lyftas över staketen för att föras i säkerhet.
- Jag kommer att svimma, sa Stephanie Rosas, 15, som väntat sedan klockan sju på morgonen för att komma nära stjärnorna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag