Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tomas Alfredson tar över Scorsese-film

Svenske Tomas Alfredson är klar som regissör för Hollywoodversionen av norrmannen Jo Nesbøs deckare "Snömannen". Foto: Cornelia Nordström

LOS ANGELES. Svenske Tomas Alfredson är klar som regissör för Hollywoodversionen av norrmannen Jo Nesbøs deckare "Snömannen". Enligt Variety tar han över projektet efter Martin Scorsese som i stället blir exekutiv producent för filmen.

Alfredson ska nu börja arbeta på ett manus tillsammans Søren Sveistrup som tidigare skrivit den hyllade danska tv-serien "Brottet".

Martin Scorsese.Foto: Foto: STELLA PICTURES"Snömannen" är en av Jo Nesbøs böcker om polismannen Harry Hole. Filmatiseringen har varit på gång i flera år, bland annat försökte Oslo stad redan 2012 att locka Scorsese till att spela in filmen i den norska huvudstaden.

Tomas Alfredson fick sitt internationella genombrott med filmatiseringen av John Ajvide Lindqvists "Låt den rätte komma in". Hans senaste film, den hyllade John le Carré-filmatiseringen "Tinker tailor solider spy", kom 2011.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.