Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stellan Skarsgård klar för ny superhjältefilm

Stellan Skarsgård har en av rollerna i kommande storfilmen "The Avengers".
Foto: Cornelia Nordström
Stellan Skarsgård är klar för superhjältefilmen "The avengers" med planerad premiär i 3D i maj 2012.
Bland motspelarna: Scarlett Johansson, Samuel L Jackson, Mark Ruffalo och Robert Downey Jr.
"The avengers" är superhjältarnas dream team, en grupp sammansatt av bland andra Iron man, Hulken, Captain America och Thor. Filmen är planerad att ha premiär i 3D i maj nästa år.
Stellan Skarsgård bekräftar för TT Spektra att han kommer att spela samma roll som i kommande "Thor": Doctor Selvig. Inte mycket är ännu känt om rollfiguren utöver att Selvig är en vetenskapsman i New Mexico.

De mest populära hjältarna

Klart är däremot att "The avengers" blir en stjärnspäckad historia. Förutom Scarlett Johansson (som spelar hjältinnan Black widow) och Downey Jr (som Iron man) kommer Skarsgård att dela duk med bland andra Samuel L Jackson, Mark Ruffalo och Hugo Weaving. Filmen ska regisseras av Joss Whedon.
"The avengers" skapades 1963 av serielegendaren Stan Lee som slog ihop de mest populära hjältarna från sina serier för bolaget Marvel. Under åren har medlemmarna växlat, liksom seriens namn. Den har kommit ut under titlar som "The new avengers", "The mighty avengers" och "Dark avengers".
"Thor", regisserad av Kenneth Branagh, har svensk premiär den 29 april - en vecka före USA-premiären.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.