Joel Kinnaman har huvudrollen i filmen "Snabba cash". Foto: Tommy Pedersen
Joel Kinnaman har huvudrollen i filmen "Snabba cash". Foto: Tommy Pedersen

"Snabba cash"- snabba klipp

Publicerad
Uppdaterad
Succéboken "Snabba cash" är full av brutala och tuffa scener.
När de ska överföras till film får skådespelarna finna sig i hårda tag.
- Det har varit väldigt dokumentärt, om vi säger så, säger huvudrollsinnehavaren Joel Kinnaman.
Romanen "Snabba cash" blir just nu film. En rå och hård thriller som till stora delar utspelar sig i Stockholm.
-Det kommer att kännas som en autentisk thriller i miljöer som man inte har sett så mycket i svensk film förut, säger Joel Kinnaman som gör huvudrollen som JW.
Expressen är på plats på inspelningen när JW ska ragga svarttaxikunder vid Medborgarplatsen. En av de mindre våldsamma scenerna, till skillnad från andra.
-Jag har klarat mig bra. Däremot Matias (Padin Varela) som spelar Jorge, han har åkt på mycket stryk. Vi spelade in en scen i går när han skulle bli misshandlad av några jugoslaviska gangsters. Det skiljde sig nog inte så mycket från verkligheten. Det var väldigt dokumentärt om vi säger så. Han är helt blågul över hela kroppen i dag.

"Höll på att ramla ner"

- Han skulle ju bli misshandlad, eller hur? säger regissören Daniél Espinosa och ler.
-Vi har förbrukat 15 stuntmän som ligger på sjukhus. Nej, jag bara skojar. De flesta stuntsen görs faktiskt av skådespelarna själva. Det blir bättre då, för då kan jag ta närbilder när de kastar sig ut och sådana grejer. Men det har varit tufft. Mycket slagsmål och sådana grejer, fortsätter han.
Har det varit några missöden eller olyckor?
-Vi höll på att ramla ner från ett tak en gång och en annan gång höll vi på att köra in i en lastbil, säger Daniél.
- När vi skulle hoppa från taket hade det varit ett fall på åtta meter om man missade. Jag har gjort de flesta av mina stunts själv, men där lät jag andra göra det. Jag kände att det inte var rätt läge att vara macho, skrattar Joel.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag