"Skeleton twins"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kristen Wiig och Bill Hader som suicidala syskon i "Skeleton twins".

DRAMAKOMEDI

USA.

Av: Craig Johnson.

Med: Kristen Wiig, Bill Hader, Luke Wilson, Ty Burrell.

Längd: 1.32.

Från: 11 år.

I Los Angeles skär Milo (Bill Hader) upp sina handleder, norr om New York är Maggie (Kristen Wiig) på väg att svälja en handfull sömntabletter.

De två är syskon, men har inte pratat med varandra på tio år. De gemensamma självmordsförsöken blir för dem den något udda väg de åter börjar hitta tillbaka till varandra på.


Milo flyttar hem till Maggie och den mörka historia de har gemensamt, och förträngt, sipprar upp. Pappan och mamman var inte Guds bästa föräldrar om man så säger, och deras barn har ärvt deras trasighet.

Sällan har mixen smärta/sorg-skratt/uppsluppenhet varit så distinkt som i "Skeleton twins". Detta är bitvis även en väldigt rolig berättelse - vilket man kanske inte tror av beskrivningen ovan.


Tydligast blir det när Wiig and Hader läppsynkar till Starships svulstiga "Nothing's gonna stop us now" - stor underhållning.

Både Wiig och Hader har jobbat ihop med "Saturday night live", känner varandra väl och det finns en smått bedårande personkemi mellan dem.

Inga stora gester eller försök till enkla skratt från de två gör att även när "Skeleton twins" då och då går i stå, håller i alla fall Wiig och Hader hela tiden ångan uppe.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.