GROVA SEXSCENER. I den skandalomsusade "Shortbus" har skådespelarna sex på riktigt. Alla orgasmer är äkta utom en.
GROVA SEXSCENER. I den skandalomsusade "Shortbus" har skådespelarna sex på riktigt. Alla orgasmer är äkta utom en.

Skådespelarna hade sex på riktigt

Publicerad
Uppdaterad
I kväll inviger den skandalomsusade "Shortbus" Stockholms filmfestival.
Filmen har uppmärksammats för sina många och grova sexscener.
- Jag hade sex på riktigt i filmen, berättar regissören John Cameron Mitchell för Expressen.
"Shortbus" innehåller många scener där skådespelarna har sex på riktigt, och alla orgasmer utom en i filmen är äkta. - Det är svårt att dra gränsen mellan porr och min film, men jag ser den inte som pornografisk. Den har inte gjorts i syfte att upphetsa. Jag skildrar relationsproblem och sex är ett språk som alla förstår. Filmen handlar om människor med olika typer av känslomässiga och sexuella problem, som binds samman genom en sexklubb i New York.

Gruppsexscen

För att göra det mer bekvämt för en av skådespelarna tog filmteamet vid en tagning av sig nakna. I solidaritetssyfte var även John Cameron Mitchell själv med i en av gruppsexscenerna. - Bill Clinton skulle inte ha kallat det sex, men ja, jag hade sex på riktigt. Jag ville bidra till tryggheten. Förra året träffade regissören genom en vän de svenska killarna i gruppen The Ark i New York. I "Shortbus" används två låtar av gruppen. En av dem är på svenska. - Jag har ingen aning om vad de säger, men känslomässigt och musikaliskt kändes den rätt. Det är helsköna killar som gör bra musik. Jag ville introducera dem för en bredare publik.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag