Samuel Fröler tvekar om "Skärgårdsdoktorn"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I somras skulle filmen "Skärgårdsdoktorn" ha börjat spelas in. Men fortfarande finns inget färdigt manus och nu tvekar Samuel Fröler om filmens framtid.
Foto: Leif R Jansson / Scanpix

I somras skulle filmen "Skärgårdsdoktorn" ha börjat spelas in. 

Men fortfarande finns inget färdigt manus och nu tvekar Samuel Fröler om filmens framtid.

"Skärgårdsdoktorn" bygger på den omåttligt populära tv-serien som visades i SVT mellan 1997 och 2000. Filmen ska utspelas tio år efter tv-serien och ge svar på vad som hände sedan för doktor Johan Steen (Fröler), hans dotter Wilma (Ebba Hultkvist) och de andra på Saltö i Stockholms skärgård.

 Nu säger Samuel Fröler att det börjar brådska med filmen. Om inte inspelningen kommer igång till våren kan han och de övriga rollfigurerna ha blivit för gamla.

 -Det är förstås inte bara mitt beslut, men jag tycker att om vi ska göra det ska vi göra det riktigt bra. Så många är engagerade i "Skärgårdsdoktorn", jag ser filmen som något av en gåva till svenska folket. Det manusmaterial jag sett hittills har inte hållit måttet, så jag hoppas att det blir bättre och att vi kan börja filma i vår.

Naken i nya filmen

 Fröler är närmast aktuell i en roll långt från helylledoktorn Johan Steen. I långfilmen "Till det som är vackert" (premiär den 22 oktober) spelar han en demondirigent som helt förvrider huvudet på en ung kvinna. Filmen innehåller flera sex- och nakenscener med Samuel Fröler:

 -Ja, det känns gött att se Samuels pung på vita duken igen, sade en leende producent, Helen Ahlsson, när de svenska höstfilmerna presenterades på Filminstitutet på måndagen.

 -Det känns okej, bara det fyller sin funktion i filmen och inte blir spekulativt och det är det inte i den här filmen, säger Fröler själv.

 -Är du trygg i ditt sammanhang, med teamet och motspelerskan, känner att det är bra för berättelsen och att det behandlas med respekt, då går det bra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.