Här förbereder sig en av Sveriges mest omskrivna kändisar, Ola Rapace, inför sin nya huvudroll i filmen om boxningslegendaren Bosse Högberg. Foto: Stefan Söderström
Här förbereder sig en av Sveriges mest omskrivna kändisar, Ola Rapace, inför sin nya huvudroll i filmen om boxningslegendaren Bosse Högberg. Foto: Stefan Söderström

Ola Rapace: "Vi skiter i alla rykten som går"

Publicerad
Uppdaterad
Här förbereder sig en av Sveriges mest omskrivna kändisar, Ola Rapace, inför sin nya huvudroll i filmen om boxningslegendaren Bosse Högberg.
Skådespelaren ligger i stenhård träning - som leds av kampsportstjärnan Jörgen Kruth - för att komma in i rollen som innebär att han och Noomi Rapace spelar mot varandra.
- Vi skiter i alla rykten som går. Noomi och jag har haft så mycket kul ihop och det ska vi fortsätta att ha, säger Ola Rapace exklusivt till Expressen.
Omskrivne skådespelaren Ola Rapace har parallellt med andra filmprojekt, de senaste fyra åren förberett sig för sin nya storroll i filmen om den legendariske boxaren Bosse Högberg.
När Expressen träffar Ola Rapace i samband med ett träningspass, berättar han att inspelningarna nu närmar sig.

Kampsportstjärna

- Filmen blir av. Det har varit många vändor och man har legat i förberedelse länge. Men nu verkar det som att vi kommer att kunna starta inspelningarna i augusti, säger han.
Till sin hjälp med att förvandlas till boxaren Bosse Högberg har Ola Rapace bland annat hjälp av Jörgen Kruth - en av Sveriges främsta kampsportare.
Den 27 november är Kruth en av de stora stjärnorna på galan Rumble of the Kings på Hovet i Stockholm, och Ola beskriver samarbetet med Jörgen Kruth som ovärderligt.

"Han är bra på att springa"

- Vi har varvat stenhård fysträning med boxningsträning, och jag har fått hjälp av de bästa på alla plan. Det är skitkul att Jörgen och jag kan köra ihop. Ska man göra en film om dåtidens hårdaste fighter så måste man ju lära sig av nutidens hårdaste, säger han.
Även Jörgen Kruth - 103 kilo muskelknippe- uppskattar träningen tillsammans med Ola Rapace inför filmen.
- Det är roligt. Vi har tränat ihop i nästan tre år nu och hjälpt varandra med både styrkan och löpning och sparring. Han är bra på att springa så han får vara lite hare när vi kör. Samtidigt är vi hårda mot varandra. Han får igen i ringen när han springer ifrån mig under löpningen, säger Jörgen och tittar på Ola som skrattar.
Noomi och Ola Rapace möts i nästa filmprojekt. Det känns som att det krävs en del mod för att gå upp och möta dig i ringen så som Ola gör här?
- Det är klart att han är modig. Annars hade han inte fått rollen som Bosse Högberg. Då hade de tagit någon annan, säger Jörgen Kruth.
Ola Rapace skrattar.
- Det är kul. Han skrämmer väl slag på de flesta och det är inte så konstigt. Han är stenhård! Dåren har nyss opererat hjärtat och ska gå upp mot Bob Sapp under galan! Man får försöka att garva åt det och hoppas att han inte är för elak. Och det är skönt med adrenalin, säger han.
Ända sedan 2006, i fyra år, har Ola Rapace tränat inför rollen som Bosse Högberg.
- Jag har hållit på med den här jävla rollen så länge så jag vet inte vad som är karaktär och inte längre. Det känns som att det går ihop, säger han.
Bosse Högberg var på 60-talet en av Sveriges mest omskrivna kända profiler, och gift med schlagerstjärnan Anita Lindblom. Ett stormigt äktenskap som kantades av skandaler, rykten, och löpsedlar.
När Noomi Rapace lämnade in skilsmässoansökan tidigare i år tog mediestormen fart kring henne och Ola Rapace. I filmen om Bosse Högberg, spelar Noomi och Ola gifta, och flitigt förekommande i skvallerpressen.

"Bara att garva åt"

Känner du att du kommit in i rollen som Bosse Högberg?
Ola Rapace ler.
- Om man ska tro media så är vi ju lika som bär. Men det är också det som är skönt. Att man kan garva åt alla rykten och allt som skrivs. För oss är det ganska roligt för det påminner mycket om hur det var för Bosse.
- Samtidigt kan man inte upphöra att förvånas över hur mycket skit folk pratar och hur mycket rykten det kan gå. Hörde till och med att det är någon idiot som sprider ett rykte om att jag ska ha barn med en hovreporter! Bara att garva åt det.
Hur ska det bli att spela tillsammans med Noomi i den här filmen?
- Noomi är världens bästa skådespelerska och hon är jävligt engagerad i den här filmen. Det ska bli skitkul att göra den ihop.
- Vi skiter i alla rykten som går. Vi har haft så mycket kul ihop och det ska vi fortsätta att ha. Både jag och Noomi är vana att det pratas mycket så vi påverkas inte av det i det vi gör. Vi garvar åt det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag