Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ocean's eleven med skitig sydstatsklang

Fyra år efter löftet att sluta filma är Steven Soderbergh tillbaka med en kuppfilm av typ ”Ocean’s eleven”, fast med skitig sydstatsklang. Så i stället för en reklamglossig George Clooney är det byggjobbaren Jimmy Logan (Tatum) som drar ihop ett gäng förlorare i hopp om att utföra den ultimata stöten mot en racingbana.

LOGAN LUCKY

Dramakomedi

USA. Av Steven Soderbergh. Med Daniel Craig, Channing Tatum, Adam Driver, Riley Keough, Katie Holmes, Katherine Waterston, Hilary Swank. Längd: 1:58. Från: 7 år.

Den invecklade planen inkluderar bland annat en fängelsefritagning av kassavalvsexperten Joe Bang (Daniel Craig), en födelsedagstårta, ett gäng målade kackerlackor, och en bomb vars huvudsakliga beståndsdel är gummibjörnar.

Den ibland alltför sävliga tonen känns delvis lånad från bröderna Coens ”O, brother were art thou”, och skådespelarna verkar njuta över att få fula till sig. Särskilt Craig som sluppit ur 007-kostymen till förmån för tatueringar, superblonderat hår och oväntat avancerade kemikunskaper i den annars rätt tröga hjärnan.

Soderbergh minst sagt leker sig fram längs en bana kantad av små överraskningar. Han blandar barnskönhetstävlingar med racingdivalater, toppat med mänsklig värme. Klart man vill vara med då.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!