Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny trailer för Star Wars • Då har ”The Rise of Skywalker” premiär

Foto: ROB GRABOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN

Den slutgiltiga trailern för ”Star Wars – The rise of Skywalker” hade premiär under natten till tisdagen.

Och trogna Star Wars-fans som tittade noga fick sig flera överraskningar.

Biljetterna till den nionde och sista filmen i Star Wars huvudsaga är redan till salu.

Under natten till tisdagen var det alltså premiär för den slutgiltiga trailern till Star Wars – The Rise of Skywalker,

Filmen blir den sista delen i det som brukar kallas för The Skywalker Saga, en filmserie som inleddes med den första Star Wars-filmen 1977. Fansen kommer återigen få möta Daisy Ridley som Rey, Adam Driver som Kylo Ren, John Boyega som Finn och Oscar Isaac som Poe Dameron.

Skarpögda tittare fick även se en glimt av ett par nya skådespelare, och ett skräckinjagande återseende.

Ian McDiarmid är tillbaka som den kejsaren ondsinte Palpatine, och i den nya traliern kan man se kejsarens skepp resa sig ur vattnet och få en glimt av kejsarens tron.

Just tronen är ett litet så kallat ”easter egg” till de mest hängivna fansen. Den är designad efter en produktionsidé från originaltrilogin med snart 40 år på nacken. 

https://twitter.com/PhilSzostak/status/1186462480500834304

Trailer för Star Wars – The Rise of Skywalker

Nya Star Wars-filmen ”The Rise of Skywalker” – se trailern

Vilka är de nya skådespelarna?

Biopubliken kommer även få möta några nya ansikten. Den brittiska kultskådespelaren Richard E. Grant, ”Felicity”- och ”The Americans”-stjärnan Keri Russell, ”Sagan om Ringen”-hobbiten Dominic Monaghan och den nykomlingen Naomi Ackie är nya i ensemblen. Även Matt Smith, känd från ”Doctor Who” och ”The Crown” har ryktats vara med i filmen, ett rykte som han själv har dementerat.

Ett kärt återseende blir det för många fans när Billy Dee Williams gör comeback som Lando Calrissian.

När har Star Wars – The Rise of Skywalker premiär i Sverige?

Filmen har premiär den 18 december – biljetterna till premiärdagen släpptes under natten till tisdagen på Filmstadens hemsida.

Utmaningar efter Carrie Fishers död

När Carrie Fisher, som spelar Leia i filmserien, dog av ett hjärtstopp i december 2016 fick produktionen ett svårt problem att lösa. Carrie Fisher var tänkt att spela en bärande roll i episod 9, och regissören JJ Abrams har inte avslöjat hur mycket han fått ändra i manus. Klart är i alla fall att Carrie Fisher kommer synas i filmen, med hjälp av filmat material som inte använts i de tidigare två episoderna.

– Med välsignelse och stöd från hennes dotter, Billie, har vi hittat ett sätt att hedra Carries minne och roll som Leia i Episod IX genom att använda tidigare material vi spelade in till Episod VII, har Abrams tidigare sagt.

Här öppnar enorma Star Wars-nöjesparken

Det 5,6 hektar stora Star Wars-landet har kostat över 10 miljarder kronor att bygga

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.