Marie Fredriksson sjunger ledmotivet till kommande "Arn"-filmen "Riket vid vägens slut".
Marie Fredriksson sjunger ledmotivet till kommande "Arn"-filmen "Riket vid vägens slut".

Marie Fredriksson om att sjunga ledmotivet till nya "Arn"-filmen

Publicerad
Uppdaterad
Det är Marie Fredriksson som sjunger ledmotivet till kommande "Arn"-filmen "Riket vid vägens slut".
Och singeln "Där du andas" är skriven av inga mindre än Anders Glenmark och Niklas Strömstedt.
Nu kan du lyssna på "Där du andas" - exklusivt på Expressen.se!
Marie Fredrikssons soundtrack till kommande Arn-filmen
För låtskrivan Anders Glenmark kläcktes idéen till "Där du andas" efter att han hade läst böckerna om Arn.
- Arn blev bannlyst i 20 år och fick tjäna som Tempelriddare i det Heliga landet. Lika lång tid fick hans Cecilia tjäna i kloster. Under all denna tid tappade dem aldrig tron och kärleken till varandra. Det var här låten och texten växte fram, säger Glenmark i ett pressmeddelande.
Och den folkkära sångerskan Marie Fredriksson - inte minst känd från tiden i Roxette - nappade direkt.
-Jag blev otroligt förtjust i låten redan när Anders och Niklas spelade upp den första gången, så det var ett lätt val att tacka ja att spela in den. Och förstås kul att på det här sättet medverka i en svensk storfilm, säger Fredriksson i ett pressmeddelande.
 Världspremiär för "Arn – Riket vid vägens slut" sker i Skara 14 augusti, och i övriga landet 22 augusti .

Lyssna på "Där du andas" via musikspelare till höger under annonsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag