Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Julia Roberts och George Clooney besitter stjärnglans för ett helt universum

Julia Roberts och George Clooney spelar huvudrollerna i nya ”Ticket to paradise”.
Foto: Universal Pictures
Filmen får tre getingar i betyg.
Foto: Vince Valitutti / Stills Photography by Vince Valitutti

Den romantiska komedins gyllene era är sedan länge över. Men när Julia Roberts, som en gång gav oss både ”Notting hill” och ”Pretty woman”, gör ett försök att återuppliva den, så blir man glad.

Och när filmen dessutom regisseras av Ol Parker, ser det direkt lovande ut.

Det var ju trots allt han som regisserade ”Mamma Mia! Here we go again”.

Sålunda beger vi oss till ännu en paradisö (det ska föreställa Bali) för att delta i bröllopsfestligheterna för den unga bruden Lily (Kaitlyn Dever). Men de frånskilda föräldrarna (Roberts och Clooney) är dessvärre inte särskilt förtjusta i tanken på att dottern ämnar lämna juridikkarriären till förmån för en sammetsögd tångfarmare hon nyss träffat på semestern. 

Därmed gör de gemensam sak, för första gången på tjugo år, och ger sig i väg för att sabotera bröllopet. 

Ingenting går naturligtvis som man tänkt sig. 

Men det är tyvärr bara hälften så kul som jag hade hoppats på. ”Ticket to Paradise” saknar förstås draghjälpen från ett medryckande Abba-soundtrack, vilket gör att ett svagt manus utan tillräckligt många kvicka repliker snart blottas. 

Roligast blir det därför när George och Julia får agera pinsamma och tillika berusade föräldrar som efter en omgång ölpingis börjar stuffa runt till gamla nittiotalshits som ”Gonna make you sweat”.

Nej, förresten allra roligast är eftertextmaterialet där Roberts spontant(?) skojar om Clooney, vilket väl säger en del om avsaknaden av lyckade skämt.

Så bra är "Ticket To Paradise"

Romantisk komedi

USA. Av Ol Parker. 

Med Julia Roberts, George Clooney, Kaitlyn Dever, Billie Lourd, Maxime Bouttier, Lucas Bravo 

Längd: 1:43. 

Från: Barntillåten.

Dessutom skapar upplägget med två bittra exmakar som högst motvilligt måste samarbeta en viss kyla eller tomhet. Det blir mindre ”må bra” och mer ”må okej”, vilket möjligen rimmar med en tid då nittiotalsromantiken känts naiv sen länge. 

Den goda nyheten är att Julia Roberts och George Clooney trots allt besitter stjärnglans så att det räcker för ett helt universum. Bara att de rör sig och existerar framför en känns lyxigt, och skapar rentav en viss vördnad. 

När de dessutom ackompanjeras av exotiskt glittrande strandbilder blir upplevelsen som helhet faktiskt ändå behaglig i all sin motståndslösa kravlöshet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.