Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Julfilmer på Netflix 2019 – de här får du inte missa

Det lackar mot jul och vintermys – och varför inte en härlig julfilm.

På Netflix kan det vara svårt att hitta bra julfilmer, men de finns där om man vet var man ska leta.

Här är en lista på de bästa julfilmerna – och ett hemligt knep för att hitta allihop.

Här har vi valt ut några av de bästa julfilmerna som finns på Netflix just nu. 

Love actually

Julfilmernas julfilm från 2003 med Hugh Grant, Colin Firth, Emma Thompson och många fler brittiska stjärnor. Romantisk komedi om åtta par och deras utmaningar under en hektisk julmånad i London.

Se filmen här. 

Andrew Lincolns klassiska scen i Love actuallyFoto: BNPS

Grinchen – julen är stulen

Klassikern från 2000 med Jim Carrey som den motbjudande Grinchen i spelfilmsversionen av Dr. Seuss omtyckta barnbok. Grinchen bestämmer sig för att förstöra julen, men kommer hans hjärta att vekna?

Se filmen här.

A Christmas Carol

Stjärnskådisen George C Scott nominerades till en Emmy för sin insats som Ebenezer Scrooge i den här tv-filmen från 1984. Baserad på Charles Dickens kortroman, som tolkats otroligt många gånger.

Se filmen här.

Elf

Will Ferrell spelar den ovanligt entusiastiske julnissen Buddy som reser till New York för att hitta sin riktiga pappa. En av de absolut mest populära julkomedierna.

Se filmen här.

Will Ferrell i ElfFoto: IMDB

The Christmas Chronicles

Ett syskonpar råkar ta sönder tomtens släde, så de ägnar hela natten åt att rädda julen tillsammans med tomtefar. Netflix-film från 2018 med bland andra Kurt Russell.

Se filmen här.

Nötknäpparen

Elle Fanning spelar en flicka som får en nötknäppare i julklapp och förflyttas till en värld full av fantastiska äventyr. Familjefilm från 2010.

Se filmen här. 

Holiday

Amanda från Los Angeles och Iris från London tröttnar på dåliga förhållanden och otrogna män. De bestämmer sig för att byta hem, och lånar ut sina hus till varandra. Romantisk komedi med Cameron Diaz, Kate Winslet och Jude Law.

Se filmen här. 

Cameron Diaz i HolidayFoto: PHOTO CREDIT: ZADE ROSENTHAL / UIP

I'll be home for Christmas

Jackie är biträdande åklagare och ensamstående mamma till dottern Gracie. De planerar att fira jul i lugn och ro när Jackies pappa, en vresig pensionerad polis, plötsligt dyker upp.

Se filmen här.

Fred Claus

Knasig komedi med Vince Vaughn, som handlar om när jultomtens griniga storebror dyker upp hälsar på på Nordpolen. Oscarnominerade Paul Giamatti spelar tomten.

Se filmen här. 

Holiday in the wild

Ny Netflix-film med Kristin Davis och Rob Lowe. Kate blir lämnad av sin man, då ger hon sig ut på ensamresa till Afrika över jul. Där hittar hon en ny mening med livet – och kanske kärleken?

Se filmen här. 

Arthur och julklappsruschen

Animerad barnfavorit från 2011. På tomtens topphemliga leksaksfabrik ger tomten sin son Arthur i uppgift att slutföra ett superviktigt juluppdrag.

Se filmen här. 

Pottersville

Något så ovanligt som en indie-komedi med jultema. Kultstjärnan Michael Shannon spelar i filmen där en berusad man i gorilladräkt misstas för den mytiska varelsen Bigfoot och ovetandes förändrar julen för alla i den lilla staden.

Se filmen här.

 

 

Hemliga knepet för att hitta alla julfilmer på Netflix

Netflix jobbar med flera olika kategorier, men det kan ibland vara svårt att hitta bland alla. Så för att hitta alla julfilmer räcker det inte med att söka bara på ”Jul”. I stället måste man söka på Glittret i granen, som är Netflix eget namn på jul-kategorin. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.