Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jönssonligan kommer tillbaka i ny kostym

De klassiska filmskurkarna kommer tillbaka - fast med nya ansikten. Här ur "Jönssonligan på Mallorca".Foto: FILMBOLAG SANDREWS

Jönssonligan återuppstår på bioduken - men i ny kostym.

Det är filmbolaget bakom "Snabba cash" som ger de klassiska bioskurkarna nya ansikten, skriver Aftonbladet.

– Jag tänkte att det vore kul att modernisera "Jönssonligan". Göra det tuffare och hårdare, säger han till tidningen.

"Sickan", Vanheden, "Dynamit-Harry" och Rocky är snart tillbaka på bioduken igen.

Men när filmbolaget bakom "Snabba cash" tar sig an de gamla filmskurkarna kommer den klassiska tjuvligan att framställas som både tuffare och mörkare.

Simon J Berger ska spela Charles-Ingvar "Sickan" Jönsson, Torkel Petersson blir Dynamit-Harry, Alexander Karim spelar Vanheden och Susanne Thorson tar sig an rollen som Rocky i "Den perfekta stöten".

En nystart

Tanken är att göra en film i samma anda som "Oceans Eleven" och filmskaparna jämför den nya Jönssonliganfilmen med Bond-filmen "Casino Royal" som blev som en nystart för filmserien.

- Allt som kändes gammalt och töntigt med Bond var helt bortblåst, säger Fredrik Wikström Nicastro på produktionsbolaget Tre Vänner till Aftonbladet.

Produktionsbolaget Tre Vänner berättade redan 2011 för Dagens Industri att det var klart att de hade rättigheterna till tre nya filmer om filmskurkarna.

Det har gjorts totalt åtta filmer om Jönssonligan tidigare, den första "Varning för Jönssonligan" hade premiär 1981. Då spelades huvudrollerna av Gösta Ekman, Ulf Brunnberg och Björn Gustafson. Det har även spelats in fyra filmer om "Lilla Jönssonligan".

Inspelningarna för den nya filmen ska påbörjas under hösten.