PÅ BESÖK I MALMÖ. Filmstjärnan Joel Kinnaman berättar att han redan gjort slut på det han tjänade som huvudrollsinnehavare i succéfilmen "Snabba cash". Foto: Ulf Ryd
PÅ BESÖK I MALMÖ. Filmstjärnan Joel Kinnaman berättar att han redan gjort slut på det han tjänade som huvudrollsinnehavare i succéfilmen "Snabba cash". Foto: Ulf Ryd

Joel Kinnaman: "Min revisor är i chocktillstånd"

Publicerad
Uppdaterad
"Snabba Cash" gick direkt upp i topp på filmtoppen och är på väg mot kassarekord.
Men för filmstjärnan Joel Kinnaman är filmen ingen bra affär.
- Nej lönen är redan slut och jag har inga procent på intäkterna, säger han.

Joel Kinnaman hyllas som näste store svenske skådespelare.
- Det har varit helt otroliga reaktioner. Det här går inte att jämföra med nåt annat jag tidigare gjort i karriären.
 Kollegorna verkar gilla dig.
- Ja fina ord från regissörerer jag beundrar – Ulf Malmros, Mikael Marcimain, Daniel Lind Lagerlöf och Beata Gårdeler – betyder mer än nåt annat.
Men recensionerna då, många fyror i betyg?
- Ja men lite snålt tycker jag med tanke på hur nyskapande filmen är. Ingen svensk film har skildrat den här världen på det här sättet tidigare.
Det har även handlat om Guldbagge–nomineringar, teaterpris och ”Johan Falk” med 400000 sålda dvd:er och en miljonpublik i TV4.
- Det är roligt och omtumlande, men också ovant att hamna i fokus. Det tar tid att hantera.
 Klarar du uppmärksamheten?
- Det har blivit så mycket av den varan att jag faktiskt sticker till Karibien. Jag är trött på mitt ansikte, måste komma bort. Jag ska ligga på en strand. Bara det.
Vad har du gjort efter inspelningarna?
- Semester i Los Angeles. Jag är faktiskt amerikansk medborgare.
Så du letar efter jobb i Hollywood?
- Ja jag har täffat lite folk där. Har agent och manager i USA. Alla roller som är konstnärligt utmanande lockar mig. Jag tittar på projekt i Sverige också men inga beslut är fattade.
 Du har alltså inte börjat jobba än?
- Nej och det ser mörkt ut på kontot. Min revisor är i chocktillstånd. Snart måste jag göra nåt desperat för att få pengar.
- Jag har inga procent på filmen. Den lönen jag spelade in har jag redan fått.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag