Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Jag är väl för vulgär"

FÅR INTE SPELA ÖVERKLASS. Ing-Marie Carlsson har spelat en brokig skara roller. "Jag spelar oftast arbetarklass, men det är det jag kommer ifrån. Man tänker sig kanske inte att överklasskvinnor ser ut som jag. Jag är väl en för rubust, råbarkad och vulgär figur", säger hon.
Ing-Marie Carlsson har spelat allt från Mimmi i Tre kronor till julkula i julkalendern Julens hjältar.
Nu är hon tillbaka på vita duken.
- Rollen var en gudasänd gåva. Det är ovanligt att en kvinna i min ålder får göra en roll med så stor potential.

FAKTA

Blir rasistisk partiledare i tv

Namn: Ing-Marie Carlsson.
Ålder: 48.
Bor: Södermalm, Stockholm.
Familj: Pojkvän och tre tonårsbarn.
Aktuell: Som Berit i Sex, hopp och kärlek.
Spelar osympatisk och lätt rasistisk partiledare i SVT:s dramasatsning Kommissionen som har premiär 23 augusti.
Har huvudrollen i kortfilmen Oh shit, Sara Kadefors regidebut som har premiär i höst.

I nya filmen Sex, hopp och kärlek spelar Ing-Marie Carlsson Birgit, en gift kvinna med en stor livslögn i en liten stad. - I början hade jag svårt att försvara Birgit. Hon äventyrar alla med sin feghet. Samtidigt gör hon så gott hon kan, men det räcker inte. Det jag har svårast att förstå är att hon inte ser sin dotter och hennes problem. Även om Ing-Marie Carlsson inte känner igen sig särskilt mycket i Birgit har hon själv erfarenhet av att det inte alltid går så lätt.

Väldigt smärtsamt

- Jag hade en livskris runt 40, när man inser att man valt även när man inte har valt, att man kan välja att vara feg. Det hände många saker: separation, flytt och mycket på en gång. Jag ifrågasatte allt i hela livet, och det var väldigt smärtsamt men helande att gå igenom. Hur mår du nu? - Nu mår jag väldigt bra. Och jag är nyligen förlovad. Även på jobbfronten är hon hemlighetsfullt nöjd: - Jag har ett annat jobb på gång. Det är stort och jätteroligt. Ing-Marie har oftast spelat arbetarklasskvinnor. - Man tänker sig kanske inte att överklasskvinnor ser ut som jag. Jag är väl en för robust, råbarkad och vulgär figur, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!