Interview

Publicerad
Uppdaterad

Originalet gjordes av Theo van Gogh, mördad 2 november 2004 på öppen gata av en muslimsk fanatiker.
Den holländske regissören hade då planer på att spela in filmen på engelska med just Buscemi och Miller. Som en hyllning tog Buscemi över.
Miller gör Katya, en Paris Hilton-typ som nått framgång via mediokra tv-serier och filmer.
Buscemi spelar Pierre, välrenommerad krigsreporter som slarvat med delar av sin journalistik och hamnat i skamvrån.
Intervjun han gör med Katya är en yrkesmässig katastrof och de skiljs som ovänner.
Om man sedan kan godta det faktum att de via en trafikolycka hamnar i kvinnans lägenhet är ”Interview” en rörande, rolig och sorglig lök som skalas inför våra ögon. För varje lager av cynism som tas bort ser man mer och mer människan i all hennes själsliga skröplighet.
”Interview” är en gemensam tour de force av två storartade skådespelare. I sina bästa stunder känns den som en nutida ”Vem är rädd för Virginia Woolf?”

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag