Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hollywood-dotterns namnknep: ”Ingen annan vet vem hon är då”

Mia Threapleton.
Foto: Filmbolaget

Känner du igen namnet Mia Threapleton?

Nu berättar Kate Winslet, 45, att hennes dotter har inlett en skådespelarkarriär – men med ett helt annat efternamn.

Och beslutet är fullt medvetet.

Chansen är stor att du hade hört talas om skådespelaren Mia Threapleton om hon hade haft ett annat efternamn.

Men Kate Winslets dotter, som nu är 20 år gammal, har medvetet valt pappa Jim Threapletons efternamn.

På så vis är det många som missar att hon faktiskt är dotter till en av Hollywoods allra största skådespelare.

– Hon är 20 och skådespelar. Hon är i väg till Tjeckien nu för att påbörja en tv-serie där, berättar Kate Winslet i en intervju med talkshowen ”Lorraine” i skotsk tv.

Kate Winslet med lilla, lilla Mia Threapleton 2001.
Foto: PETER JORDAN / AP PA

Ingen har vetat vem hon är

Enligt Kate Winslet ledde namnvalet till att dottern kunde ”gå under radarn” och lyckades landa sin första filmroll helt på egen hand.

– Vad som är bra för henne är att hon har ett annat efternamn, så hon gick under radarn, och personer som har castat henne har inte vetat att hon är min dotter, och det var viktigt för hennes självförtroende, berättar Kate Winslet vidare.

Att Mia Threapleton skulle gå i mammas fotspår var Kate Winslet däremot övertygad om.

– Jag tror att jag såg det komma, jag misstänkte alltid det. Och sedan, för ett par år sedan, vände hon sig om och sa ”jag vill ge det ett försök”, säger Kate Winslet i talkshowen ”Lorraine”.

Mia Threapleton: ”Jag var klar med tentahelvetet”

Mia Threapleton för en ganska anonym tillvaro i sociala medier. På Instagram har hon blott 1 300 följare på ett låst konto – att jämföra med mammas 830 000 följare.

Hittills har Mia Threapleton synts i två filmer i sitt liv: Dels som barn i” A little chaos” från 2014, i vilken även mamma Kate Winslet var med, dels i ”Shadows” från 2020 som också var den allra första filmen 20-åringen någonsin gick på en audition för.

– Jag hade precis slutat skolan, var fri från tentahelvetet, kände mig glad, nervös och redo för att börja gå på audition för saker, och hoppades att möjligheter till det skulle komma min väg. Jag bara hoppades att jag skulle få chansen att göra vad jag hade velat göra så länge! har Mia Threapleton tidigare sagt i en intervju med film- och branschtidningen Variety

Och frågan alla ställer sig är givetvis hur det var att växa upp med en så pass känd skådespelare till mamma, med roller i filmer som ”Titanic”, ”Eternal sunshine of the spotless mind”, Revolutionary road” och ”Förnuft och känsla”.

– Jag tillbringade faktiskt inte så mycket tid på inspelningar som mamma jobbade med. Det var alltid särskilda undantag. Det blir en väldigt speciell upplevelse när det väl händer då, och inte bara är något som jag fick vara med om då och då. Och jag förstår verkligen varför mamma alltid har gett oss intrycket av hur hårt jobb det är. Hon hade rätt! Och jag älskade varje sekund av det, förklarade Mia Threapleton för Variety efter sin allra första långfilm förra året.

”Sex and the City”-stjärnans son har vuxit upp

“Sex and the City”-stjärnans son har vuxit upp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.